Verkkouutiset

Rossija 1 -kanavan lähetyksessä käsiteltiin Moskva-ohjusristeilijän uppoamista. / Rossija 1 / Twitter

Sotalaivan tuho herätti raivon, valtionmediassa vaaditaan iskuja

Venäjällä kehotetaan pommittamaan Kiovaa ja rautateiden solmukohtia.

Venäjän valtionmedian keskusteluohjelmissa on reagoitu vihaisesti Mustanmeren laivaston lippulaivan tuhoutumiseen.

Maan puolustusministeriö myönsi torstai-iltana ohjusristeilijä Moskvan uponneen. Ammusräjähdyksissä ja tulipalossa vaurioitunutta alusta oli yritetty hinata Sevastopolin satamaan. Ukrainan on kerrottu iskeneen Moskvaa vastaan useilla Neptune-merimaaliohjuksilla.

Rossija 1 -kanavan juontaja luki ministeriön tiedotteen ja huomautti kyseessä olevan laivaston lippulaiva. Valtionmediassa vaadittiin kostamaan Moskvan upottaminen uusilla iskuilla Ukrainaa vastaan.

– Hyökkäys antaa syyn sotaan, aivan oikeasti, enää ei ole syytä pelleilyyn. Erityissotilasoperaatio on ohi! Se loppui viime yönä, kun isänmaatamme vastaan hyökättiin, eräs keskustelija sanoi.

Panelistit viittasivat myös väitteisiin, joiden mukaan Ukraina olisi iskenyt helikoptereilla Brjanskin ja Belgorodin alueille. Juontaja kysyi, tulisiko asian johdosta tehdä täysi liikekannallepano, ja että voiko konfliktia kutsua jo ”kolmanneksi maailmansodaksi”. Hän huomautti Ukrainan saavan merkittävästi aseapua Yhdysvalloilta.

– Meidän olisi vakavasti pohdittava rautatien solmukohtien tuhoamista, juontaja sanoi.

Eräs keskustelija vaati Kiovan välitöntä pommittamista, jotta ulkomaiset johtajat eivät uskaltaisi vierailla maassa.

– Sitten he eivät tulisi. Se on vain tehtävä. Tällaista ei olisi pitänyt koskaan tapahtua! Siihen, mitä olemme nähneet tv-ruuduiltamme, on vain yksi vastaus. Pommitamme heitä, ja se on siinä, keskustelija sanoi.

Perjantaiaamuna kerrottiin useista räjähdyksistä Kiovan seudulla. Kyiv Independent -lehden mukaan ilmahälytyssireenit ovat soineet samanaikaisesti kaikkialla Ukrainassa.

LUE MYÖS:
Laivaston ylpeyden tuho ”valtava isku” – Vladimir Putin vieraili Moskvalla useita kertoja (VU 14.4.2022)

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS