Verkkouutiset

Solidium: Rautaruukin järjestely on hyvä

Valtion sijoitusyhtiön Solidiumin mielestä Rautaruukin järjestely on hyvä osakkeenomistajien, henkilöstön ja yrityksen näkökulmasta.

Viime syksy oli Solidiumissa vilkasta aikaa. TeliaSoneran osakkeita myytiin, ja Outokumpu sekä Rautaruukki päätyivät yritysjärjestelyjen kohteiksi.

Solidiumin toimitusjohtajan Kari Järvisen mukaan yritysjärjestelyihin päädyttiin Outokummun ja Rautaruukin kohdalla ”pitkän pohdinnan jälkeen”.

– Ne eroavat siinä mielessä toisistaan, että meidän näkökulmastamme Outokumpu on sellainen yhtiö, jonka ympärille oli kehitettävissä merkittävää ruostumattoman teräksen liiketoimintaa, Järvinen kertoi Solidiumin puolivuosikatsauksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä keskiviikkona.

Sen sijaan Rautaruukin osalta näin ei Järvisen mukaan valitettavasti ollut.

– Rautaruukin ympäristö on viimeisen viiden vuoden aikana ollut erittäin hankala. Eurooppalaisessa terästeollisuudessa on erittäin merkittävä ylikapasiteetti, joka on vaikuttanut koko toimialan kannattavuuteen, Järvinen selitti.

Järvisen mielestä käytännössä ei olisi ollut mahdollista tehdä sellaista rakennejärjestelyä, jossa Rautaruukki kahdella masuunillaan olisi toiminut päätoimijana yritysten yhdistämisessä.

Solidiumissa ollaan Järvisen mukaan erittäin tyytyväisiä siihen teolliseen pohjaan, että Rautaruukin ja SSAB:n yhdistyessä saadaan aikaiseksi.

– Uskomme että se on parempi sekä Rautaruukin työntekijöille, omistajille että myös yritykselle pitkässä juoksussa, hän kertoi.

Solidiumilla taloudellisesti ”erittäin hyvä vuosi”

Järvinen kertoi, että taloudellisessa mielessä Solidiumilla oli erittäin hyvä puolivuosi ja erittäin hyvä viime vuosi. Itse asiassa viimeiset 15 vuotta ovat hänen mielestään olleet sijoittajan kannalta erittäin hyvää aikaa.

– Viime syksyhän oli tietysti sijoittajan juhlaa. Erittäin hyvät tuotot, voi sanoa kaikilla, myös Solidiumilla, Järvinen kehui.

Solidiumin kaikkien sijoitusten tuotto oli viime vuoden toisella puoliskolla 17,6 prosenttia ja osakesijoitusten tuotto 18,7 prosenttia.

Viimeisen 12 kuukauden aikana tuotto oli 23,3 prosenttia ja viimeisen viiden vuoden aikana Solidiumin perustamisesta lähtien tuotto on ollut yli 15 prosenttia.

Samalla yhtiön substanssiarvo eli oman, velattoman varallisuuden määrä kasvoi.

– Solidiumin substanssiarvo nousi 5 prosenttia 7,2 miljardiin euroon, vaikka jaoimme 800 miljoonaa euroa osinkoja valtiolle, Järvinen muistutti

Tulokseen toki vaikutti myös TeliaSoneran osakkeiden myynti viime syksynä. Myyntitulot olivat noin 366 miljoonaa euroa ja myyntivoitto ennen veroja noin 126 miljoonaa euroa.

Lue myös:

Solidiumin Järvinen: Hallintoneuvostot lakkautettiin hyvistä syistä

Uusimmat
MAINOS