Verkkouutiset

Tunturin miehittäminen voisi kirjailijan mukaan johtaa jäätyneeseen konfliktiin. / LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Sofi Oksanen: Entä kun eräänä päivänä Venäjä valtaa Lapista tunturin?

Kirjailijan esittämä kuvitteellinen tilanne iskisi rajusti Suomen talousnäkymiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kirjailija Sofi Oksanen varoittaa Suomen suvereniteettia vastaan kohdistuvista toimista, joita on nähty viime vuosikymmenten aikana Georgiassa ja Ukrainassa.

– Kuvitelkaa tilanne, jossa heräämme eräänä päivänä uutiseen: tunnuksettomat tai tunnukselliset Venäjän sotilaat ovat valloittaneet Lapissa tunturin. Lippu on pystytetty tunturin huipulle, ja siinä lukee Putinogradin kansantasavalta, Sofi Oksanen kirjoittaa Twitterissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kuvitteellinen tilanne nousisi nopeasti kansainväliseksi uutiseksi.

– Selviää, että venäläisomisteisessa tyhjässä hotellissa majoittui tovin joukko venäjää puhuvia ulkoilmaharrastajia. Ryhmä lähti Lappiin vaeltamaan. Koska tunturi on harvaan asutulla alueella, siviilejä ei ole häiritty.

– Venäjä ilmoittaa jonkin ajan kuluttua, että tunturista on löytynyt jotain ”historiallisesti” sille kuuluvaa. Koska ei ole tulta, johon vastata, eikä suomalaisia, joita puolustaa, tilanne jäätyy. Sotilaiden muonan alkaessa loppua Venäjä vaatii ”humanitaarisen avun” toimittamista, Oksanen jatkaa.

Tähän mennessä turismi Lappiin ja koko Suomeen olisi jo loppunut.

– Ulkomaalaiset eivät uskalla matkustaa maahan ja ulkomaiset yritykset alkavat miettiä, miten suhtautua tilanteeseen. Edellisten vuosien esimerkin seurauksena ulkomaiset investoinnit alkavat karttaa Suomea, Sofi Oksanen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)