Verkkouutiset

Venäjän sotilasajoneuvoja Ukrainassa. / Zvezda

Sodalla uusi painopiste, valtava kolonna matkalla etelään

Venäjä pyrkii mahdollisesti torjumaan Ukrainan vastahyökkäyksen Hersonin alueella lisäjoukkojen turvin.

Venäjän väitetään siirtävän parhaillaan suurta määrää lisäjoukkoja Ukrainan eteläosiin.

Alueella on havaittu pitkiä panssarivaunujen, kuorma-autojen, tykistöaseiden ja muiden sotilasajoneuvojen kolonnia. Britannian puolustusministeriö arvioi joukkojen olleen aiemmin sijoitettuna Itä-Ukrainan Donetskiin ja Luhanskiin.

On toistaiseksi epäselvää, valmistautuuko Venäjä uuteen hyökkäykseen, vai onko liikehdinnän tavoitteena varautua Ukrainan mahdolliseen vastahyökkäykseen Hersonin alueella.

Sotilaskalustoa on siirretty alueelle myös miehitetystä Melitopolista, Berdianskista, Mariupolista ja Venäjältä. Krimillä elokuun alussa havaittu uusi pataljoonan taisteluosasto on todennäköisesti matkalla Hersonin alueelle.

Ukraina on jatkanut siltojen, ammusvarastojen ja rautatieyhteyksien tuhoamista maan eteläosissa Venäjän huollon ja joukkojensiirtojen häiritsemiseksi.

Britannian puolustusministeriö toteaa sodan siirtyvän pian uuteen vaiheeseen, jossa painopisteenä on noin 350 kilometrin pituinen rintamanosa Dnepr-joen varrella Zaporižžjan ja Hersonin välillä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)