Verkkouutiset

Robert Fico. AFP/LEHTIKUVA/VLADIMIR SIMICEK

Slovakian vaalivoittaja sodasta: Lisää tappamista ei auta ketään

Robert Fico sanoo tekevänsä kaikkensa, jotta Ukrainan rauhanneuvottelut alkaisivat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Slovakian kaksinkertainen entinen pääministeri, lauantaiset parlamenttivaalit voittanut Robert Fico sanoo CNN:n mukaan tekevänsä kaikkensa varmistaakseen, että Venäjän ja Ukrainan väliset rauhanneuvottelut alkaisivat mahdollisimman pian.

Fico ei onnistunut saamaan tarpeeksi ääniä hallitakseen yksin, mutta hänellä on mahdollisuus päästä uudelleen pääministeriksi, kun hallitusneuvottelut alkavat.

Hänet tunnetaan Venäjä myönteisestä asenteestaan, ja hänen ehdotustaan rauhanneuvotteluista tuskin pidetään tervetulleena Ukrainassa. Maa ei halua ryhtyä neuvotteluihin, jotka merkitsisivät alueiden luovuttamista Venäjälle.

Kysyttäessä asenteestaan Ukrainaa kohtaan Fico vastasi:

– Pidättäydyn yhteen lauseeseen: Slovakialla ja slovakialaisilla on suurempia ongelmia kuin Ukraina.

– Ukraina on valtava tragedia kaikille. Jos SMER:ää pyydetään muodostamaan hallitus … teen kaikkeni, myös Euroopan unionin sisällä, jotta rauhanneuvottelut alkaisivat mahdollisimman pian, hän sanoi.

– Lisää tappamista ei auta ketään. Käytän mieluummin kymmenen vuotta neuvotellen rauhasta ja kompromisseista kuin antaisin ihmisten tappaa toisiaan vielä kymmenen vuotta ja päätyä sitten siihen, missä olemme nyt. Emme muuta kantaamme rauhanpuolueena, Fico jatkoi.

SMER-johtoisella hallituksella voi olla vakavia seurauksia alueelle Itä-Euroopalle. Slovakia on sekä Naton että Euroopan unionin jäsen, ja kuului niihin kouralliseen Euroopan maita, jotka vaativat EU:n tiukkoja pakotteita Venäjää vastaan ja on lahjoittanut suuren määrän sotilasapua Ukrainalle edellisen hallituksen aikana.

CNN:n arvion mukaan tämä todennäköisesti muuttuu Ficon aikana, joka on syyttänyt ”Ukrainan natseja ja fasisteja” Venäjän presidentin Vladimir Putinin provosoimisesta hyökkäykseensä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)