Verkkouutiset

Putkiremontti kerrostalossa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Sinuhe Wallinheimon mukaan direktiivi oli Suomen EU:n johtokauden suurin moka

Kansanedustaja pöyristelee juomavesidirektiivin mahdollisia kustannuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kirjoittaa viestipalvelu X:ssä EU:n juomavesidirektiivin olleen Suomen puheenjohtajakauden suurin moka. Suomi toimi Euroopan Unionin neuvoston puheenjohtajamaana vuonna 2019.

– Annettiin komissiolle vapaat kädet tehdä poikkeuksellisen hoopo direktiivi, Wallinheimo kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

EU:n juomavesidirektiivissä määritellään vaatimukset materiaaleille, jotka saavat olla kosketuksissa veden kanssa. Tällä tavoin pyritään varmistamaan veden puhtaus ja terveellisyys.

Tekniikka & Talous-lehden mukaan suomalaiset saattaisivat joutua tekemään monia peräkkäisiä putkiremontteja, mikäli Euroopan komission esitys toteutuu. Esityksessä sallittuihin materiaaleihin ei ole sisällytetty sinkkikadon kestäviä messinkiseoksia.

Suomen ja Ruotsin veden laatu johtaa nopeaan korroosioon, minkä vuoksi vesilaitteistojen liitososissa on tarve käyttää messinkiseoksia, jotka sisältävät vähäisiä määriä lyijyä.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan vesilaitteisoilla olisi epärealistisen lyhyt käyttöikä, mikäli sinkkikadon kestäviä materiaaleja ei olisi käytössä. Laitteistojen uusimistarve olisi 3-5 vuoden välein.

– Tämä ei ole realistista, ja tästä arvioidut kustannukset on arvioitu olevan 3,2–3,5 miljardia euroa vuodessa, STM sanoo lausunnossaan eduskunnan ympäristövaliokunnalle.

– Kustannukset Suomelle lähes samat vuosittain mitä elpymispaketti meille maksaa kokonaisuudessaan, Wallinheimo kirjoittaa.

– Yritämme korjata tätä(kin), hän jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)