Verkkouutiset

Helsingissä paljastui hiljattain epävirallinen moskeija. / LEHTIKUVA / TOR WENNSTRÖM

”Sinisilmäisyydelle on kerta kaikkiaan tultava loppu”

Kansanedustaja ihmettelee tilannetta, jossa luvattoman moskeijan imaami on opettanut uskontoa pääkaupunkiseudun kouluissa.

Helsingin Malmilla sijaitsevan kerrostalon alakerrasta paljastui taannoin luvaton ja epävirallinen moskeija. Tila on kaavoitettu päiväkotikäyttöön. Moskeija on saanut rahoitusta Saudi-Arabiasta.

Ilta-Sanomien mukaan Malmilla toimivan moskeijan imaami Walid Hammoud on toiminut islamin tuntiopettajana Helsingin, Vantaan ja Espoon kouluissa 25 vuoden ajan.

Helsingin yliopiston Lähi-Idän tutkimuksen lehtori Marko Juntunen on seurannut Hammoudin toimintaa pitkään. Hänen mukaansa Hammoud on voimakkaasti verkostoitunut salafi-wahhabistiseen islamilaiseen lähetystyöhön.

Lehtorin mukaan moderneille salafisteille on olennaista nähdä kaikki islamin ulkopuolinen potentiaalisena vaaran tekijänä.

Juntunen on seurannut Hammoudin toimintaa niin suomenkielisessä, kuin arabiankielisessäkin mediassa.

– Hän esimerkiksi sanoo arabiankielisen Afaq-tv:n haastattelussa, että on olemassa vain yksi taivaallinen uskonto, ja se on islam. Se on aika ongelmallista sen kannalta, että koululaitoksemme tarkoituksena on kasvattaa kansalaisia moniarvoisessa yhteisössä elämiseen, Juntunen sanoo IS:lle.

Kokoomuksen kansanedustaja Tere Sammallahti kuvailee X-viestipalvelussa tilannetta absurdiksi.

– Onhan tämä nyt jo aivan absurdia, että Saudi-Arabian rahoittama jihadisti on vuosikymmenet saanut peruskoulustamme alustan opettaa fundamentalistista uskontulkintaa musliminuorille, Sammallahti kirjoittaa.

– Suomen naiiville sinisilmäisyydelle on kerta kaikkiaan tultava loppu, hän sanoo.

LUE MYÖS:
Luvattoman moskeijan johtaja MTV:lle: Sharia-laki sopii Suomeen mainiosti

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)