Verkkouutiset

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Sergei Lavrov: Toivomme Kiovan hallinnon kunnioittavan oikeuttamme Krimiin

Venäjän ulkoministeri ylistää Kiinan ja Brasilian ehdotuksia Ukrainan konfliktin lopettamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ylisti Venezuelassa Kiinan ja Brasilian ehdotuksia Ukrainan konfliktin lopettamiseksi.

– Kiitämme Kiinan kantaa, ja olemme myös käyneet keskusteluja Brasilian kanssa tästä, ja nämä ovat erittäin hyödyllisiä ehdotuksia. Ne voivat auttaa jakamaan ideoita ja ratkaisemaan ongelmia. Kaikki tämä ei kuitenkaan kuulu lännen linjauksiin, Lavrov muotoili Caracasissa CNN:n mukaan.

Hän selitti, että länsimaat eivät hyväksy niin kutsuttua ”rauhaehdotusta, jonka mukaan Krimin niemimaa integroituisi täysin Venäjän federaatioon”.

Ukraina on toistuvasti sanonut, että rauha saavutetaan vain, jos Venäjä palauttaa maan vuoden 1991 rajat, Krim mukaan lukien.

– Toivomme, että Kiovan hallinto kunnioittaa Krimin oikeuksia, tunnemme jo lännen (linjaukset), se vaatii Krimin palauttamista, Lavrov sanoi.

Brasilian presidentti Luiz Inácio Lula da Silva on ehdottanut, että hänen maansa voisi auttaa rauhanneuvottelujen välittämisessä, ja että Kiovan tulisi luopua Krimin suvereniteettivaatimuksista vastineeksi konfliktin päättymisestä.

Viime viikolla Lula matkusti Kiinaan ja molemmat maat toistivat vaatimuksensa rauhanomaiseen ratkaisuun konfliktiin.

Lula on omaksunut suurelta osin puolueettomuuspolitiikan Ukrainan sodan aikana. Viime viikon lauantaina Lula sanoi, että Yhdysvaltojen ja EU:n on alettava puhua rauhasta Ukrainan ja Venäjän välillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)