Verkkouutiset

Seitsemän ryhmää Donald Trumpin yllätyksen takana

Amerikkalaiskristityt näkivät päinvastaisia arvoja edustaneen ehdokkaan puolestapuhujanaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Salena Ziton ja Brad Toddin kirjassa The Great Revolt: Inside the Populist Coalition Reshaping American Politics, josta Verkkouutiset kertoo tässä, määritellään kirjaan tehdyn kyselyn pohjalta seitsemän äänestäjäryhmää, joiden turvin Donald Trump sensaatiomaisesti voitti presidentinvaalit 2016.

Näitä ryhmiä olivat:

1. ”Punaveriset ja sinikauluksiset”. Ruumiillisen työn tekijät, jotka olivat menettäneet tai joiden perheenjäsen oli menettänyt työnsä viimeisen seitsemän vuoden aikana. Heihin vetosi Trumpin lupaus palauttaa työpaikkoja.

2. Perotistit. Vastaava ryhmä kuin miljardööri Ross Perotin teeseistä 1992 presidentinvaaleissa innostuneet äänestäjät, politiikan ulkopuoliset, ei-konservatiivit.

3. Kovat kaverit. Elämässään rajuja takaiskuja kokeneet ja uudelleen jaloilleen nousseet ihmiset. Antoivat kaikkia muita nopeammin anteeksi Trumpin törkykommentit Access Hollywood -showssa.

4. Naispuoliset aseharrastajat. Alle 45-vuotiaat NRA:n naisjäsenet.

5. Luotettavat rotarit. Yhteisöjensä johtajat, vähiten populistit, vähiten Barack Obamaa aiemmin tukenut ryhmä.

6. Kuningas Kyyros -kristityt. Miten kristityt saattoivat tukea Trumpia, joka tunnettiin newyorkilaisena rääväsuisena vapaamielisenä playboyna? Ehkä vertauskohdaksi kävisikin Persian pakanakuningas Kyyros II Suuri (576-529 eKr.), joka yleisten oletusten vastaisesti vapautti juutalaiset pakkosiirtolaisuudesta ja antoi heidän rakentaa temppelin.

7. Hiljaiset lähiöäidit. Yllättävin ja epävarmin Trumpin tukijaryhmien arkkityypeistä.
– Hän ei pelännyt sanoa ääneen sitä mitä kaikki ajattelivat… Totuus on hyvin puoleensa vetävää, michiganilainen Cindy Sacco sanoo kirjassa.
– Meidät sidottiin yhteen. Tarvitaan paljon, että siitä irrottuu.

LUE MYÖS:
”Äänestäisin häntä empimättä uudelleen”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)