Verkkouutiset

SDP:n ryhmäpuhuja Riitta Mäkinen eduskunnan täysistunnossa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

SDP:stä moititaan hallitusta: Suomi ei nouse sosiaaliturvan leikkauksilla

Kansanedustajan mukaan hallituksen pitäisi tehdä kasvutoimia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n kansanedustaja Riitta Mäkisen mukaan Petteri Orpon (kok.) hallituksen talouspolitiikka on epäonnistunut.

– Hallitus ei tarjoa näkymää, jolla talouden syöksylasku pysähtyy, talouden rattaat saadaan pyörimään, työllisyys kohenee ja yhteiskunnallinen vakaus palautuu tasolle, jolla se sivistysvaltiossa on totuttu näkemään. Hallitus jätti jo viime syksynä tulosopeutuksen työkalupakin ulkopuolelle ja alkoi toteuttaa harkitsemattomia veronkevennyksiä, SDP:n ryhmäpuheenvuoron pitänyt Mäkinen sanoi eduskunnan välikysymyskeskustelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Mäkisen mukaan hallitus on ajanut työmarkkinat kaaoksen. Lisäksi hän arvosteli pienituloisiin kohdistuvia menoleikkauksia.

– Suomi ei nouse sosiaaliturvan leikkauksilla. Kasvu edellyttää vakaata ja ennustettavaa toimintaympäristöä, vahvaa panostusta osaamiseen ja koulutukseen, työperäiseen maahanmuuttoon sekä kunnianhimoisia toimia satojen miljardien vihreiden investointien kotiuttamiseksi Suomeen. Ei ole hyväksyttävää, että kasvun sijaan Suomi käpertyy nyt sisäänpäin, kansanedustaja sanoi.

Mäkisen mukaan suomalaiset tarvitsevat nyt ”uskottavaa näkymää tulevaisuuteen”.

SDP on esittänyt meno- ja tulosopeutuksia kuuden miljardin edestä. Toukokuun aikana julkaisemme oman kolmen miljardin kasvupaketin vaihtoehdoksi hallituksen ponnettomalle kasvu- ja työllisyyspolitiikalle, hän sanoi.

– Suomalaisten osaamistasoa on nostettava. Työllisyysasteen on noustava yli 65-vuotta täyttäneiden keskuudessa, ja varmistettava, että osatyökykyiset pääsevät työmarkkinoille. Tarvitsemme lisää reilua työperäistä maahanmuuttoa. TKI-toimintaa on kehitettävä, jotta se synnyttää uutta osaamista ja innovaatioita ja toteutettava energia- ja investointipolitiikkaa, jolla ohjaamme vihreät investoinnit Suomeen.

SDP katsoo, ettei hallitus nauti eduskunnan luottamusta.

– Hallituksen näkemys taloudesta on pohjautunut liian ruusuiseen kuvaan ja se on laiminlyönyt toimet kasvun ja työllisyyden vahvistamiseksi, Mäkinen sanoi.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)