Verkkouutiset

SDP:n ehdokas Juhana Vartiaiselle: Toivon, että otat kapinakenraalin hatun pois

SDP:n Nasima Razmyarin mielestä sote-uudistuksessa on hyvää markkinamallin puuttuminen ja Helsingin erillisratkaisu.

SDP:n pormestariehdokas, Helsingin nykyinen apulaispormestari Nasima Razmyar sanoo, ettei hän ole Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) leirissä, vaan Helsingin leirissä.

Vapaavuori ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) ovat ottaneet tiukasti yhteen koronatoimista ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta.

– Olen aidosti huolissani Helsingin edunvalvonnasta. Ehkä me enemmän tarvitsemme vuoropuhelua ja vähemmän kapinakenraaleja, Nasima Razmyar sanoi Politiikan toimittajat ry:n pormestaritentissä Helsingin kaupungintalolla tänään keskiviikkona.

Razmyarin mukaan lähtökohtansa on, että viimeiseen asti pitää keskustella ja tuoda näkökulmia esiin.

”Aion olla kapinakenraali sotessa”

SDP:n pormestariehdokkaan Nasima Razmyarin mukaan Helsingissä kannetaan yhteisesti erityisen suurta huolta sote-uudistuksesta.

– Sote on varsinainen murheenkryyni. Jos ja kun minut valitaan, aion olla kapinakenraali sotessa, kokoomuksen pormestariehdokas, kansanedustaja Juhana Vartiainen sanoi.

Razmyarin mukaan on totta, että soten rahoituksesta kannattaa puhua. Hän sanoi, ettei ole kuitenkaan ihan varma, vastustiko Vartiainen Juha Sipilän (kesk.) hallituksen sote-uudistusta Helsingin valtuustossa.

Razmyarin mukaan Sanna Marinin (sd.) hallituksen sote-kokonaisuudesta on hävinnyt markkinamalli eli valinnanvapaus ja lisäksi Helsinki on saamassa erillisratkaisun.

– Nämä kaksi asiaa siellä ovat ja sen takia toivon, että otat sen kapinakenraalin hatun pois päältä ja yhdessä lähdetään vaikuttamaan, ettei rahoitus meiltä merkittävästi vähenisi, Razmyar ohjeisti Vartiaista.

Verorasitus kasvaa ilman hyötyä helsinkiläisille

Juhana Vartiainen kertoi, että hänen kasvava huolensa perustuu asiantuntijalausuntoihin, joihin hän on perehtynyt eduskunnan valiokuntien käsitellessä sote-uudistusta. Vartiaisen mukaan sote-uudistus vie resursseja helsinkiläisten terveydenhuollosta.

– Täällä jonot pitenevät entisestään ja sen lisäksi tämä estää yhtiömuotoisen toiminnan, vaikka se olisi julkisomisteista ja se tuottaisi parempia palveluita. Sen lisäksi tämä johtaa todennäköisesti maakuntaveron kautta helsinkiläisten verorasituksen kasvuun ilman, että ne verot hyödyttävät helsinkiläisiä. Tässä aion todella pitää valtavaa kapinakenraalin hattua päälläni, Vartiainen sanoi.

LUE MYÖS:

Juhana Vartiainen: Kutsun itseäni tannerilaiseksi oikeistodemariksi

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS