Verkkouutiset

Kokoomuksen Sari Sarkomaa eduskunnassa. LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

Sari Sarkomaa: Yrityslähestymiskieltoa kiirehdittävä

Kansanedustajan mukaan yrityslähestymiskielto parantaisi työntekijöiden turvallisuutta ja toisi kaupoille keinon puuttua toistuviin myymälävarkauksiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) kiirehtii hallitusta tuomaan eduskuntaan esityksen yrityslähestymiskiellosta, joka mahdollistaisi esimerkiksi kaupoille tehokkaamman keinon puuttua myymälävarkauksiin.

– On vakava tosiasia, että väkivallan uhka ja häiriökäyttäytyminen ovat useissa kaupoissa arkipäivää ja monesti samat ihmiset toistavat häiriökäyttäytymistä, Sarkomaa sanoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sarkomaan mukaan Ruotsissa on saatu hyviä tuloksia yrityslähestymiskiellosta. Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus on sitoutunut ottamaan käyttöön yrityslähestymiskiellon yritys- ja työturvallisuuden parantamiseksi.

Kansanedustajan mukaan poliisille ilmoitetut myymälävarkaudet ja näpistykset ovat lisääntyneet viimeisen vuoden aikana kymmenen prosenttia ja vuodesta 2019 lähtien jopa 26 prosenttia. Kaupan alan yrityksiin kohdistuvat ryöstöt ovat lisääntyneet samassa ajassa 15 prosenttia. Jopa 80 prosentilla kiinnijääneistä on jokin vahingoittamisen väline mukanaan, kuten nyrkkirauta, puukko tai jopa käsiase.

Sarkomaan mukaan nykyinen lainsäädäntö ei tarjoa riittäviä välineitä yrityksille torjua tätä trendiä. Tällä hetkellä yritysten työntekijöiden on haettava lähestymiskieltoa henkilökohtaisesti.

– On kestämätöntä jättää yksittäisten työntekijöiden vastuulle lähestymiskieltojen hakeminen. Työturvallisuudesta huolehtiminen on työnantajan lakisääteinen velvollisuus, Sarkomaa sanoo.

Työntekijöiden turvallisuuden lisäksi yrityslähestymiskielto antaisi Sarkomaan mukaan yrityksille paremmat keinot puuttua jatkuviin varkauksiin ja väkivallan uhkaan toimitiloissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)