Verkkouutiset

Kansanedustajan mukaan on myös veronmaksajien etu, että apuvälineet löytyvät oikeista paikoista. / LEHTIKUVA / OTTO TURUNEN

Sari Sarkomaa: Apuvälineiden saatavuutta pitää parantaa

Kokoomusedustaja kehottaa Helsinkiä ripeisiin toimiin ongelman ratkaisemiseksi.

Kokoomuksen kansanedustaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu Sari Sarkomaa kehottaa toimiin kaupungin keskustelua herättäneen apuvälineongelman ratkaisemiseksi. Helsingin Sanomat on uutisoinut kaupungin apuvälinekeskuksen saavutettavuuden herättäneen runsaasti arvostelua, sillä keskukseen saapuminen on nyt esimerkiksi liikuntarajoitteisille haastavaa.

Sarkomaa kertoo saaneensa myös itse tilanteesta palautetta.

–  Saan apuvälineasiasta palautetta varsinkin nyt palattuani tauon jälkeen kaupunginvaltuutetuksi. Olen luvannut asian kuntoonlaittamista vauhdittaa. Apuvälineitä tarvitseva on tietenkin liikkumisen osalta haastavassa tilanteessa. Siksi apuvälineet on saatava sujuvasti osana palveluketjua. Esimerkiksi jalan kipsauksen jälkeen on usein kiperin kysymys: kuka tietää mistäs ne kyynärsauvat löytyy ja kuka ne kykenee noutamaan, Sarkomaa kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

– Yhtälailla palauttamisen on oltava mahdollista ilman kohtuuttomuuksia. Apuvälineet ovat usein raskaita. Palveluita ei voi rakentaa siten, että apuvälineitä käyttävillä oletetaan olevan auto, johon vielä rollaattorin pitäisi mahtua. Moni asuu yksin ja avun saaminen palautukseen ei ole itsestään selvyys.

On myös veronmaksajien etu, että apuvälineet löytyvät oikeista paikoista, Sarkomaa kirjoittaa, ja kehottaa nyt ottamaan ratkaisuja ripeästi käyttöön. Kannatettavina toimenpiteinä hän mainitsee kiertävän apuvälineiden palautuspisteen perustamisen esimerkiksi seniorikeskusten yhteyteen sekä bussipysäkin saamisen lähelle apuvälinekeskusta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS