Verkkouutiset

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Sari Essayah: Talouden haaste vielä ratkaistavana

Kristillisdemokraatit on ehdottanut, että työnantajien jäsenmaksujen verovähennys poistetaan kokonaan.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kommentoi Säätytalossa hallitusneuvotteluja ja tehtäviä leikkauksia ennen aamulla pidettävää puheenjohtajakokousta.

– Käsittelemme kaikkia asioita omalla aikataululla ja katsomaan millaisiin lopputuloksiin päädytään, Essayah kertoo.

Yksityiskohtia neuvotteluiden etenemisestä ei tässäkään kohtaa avata tarkemmin. Essayah painottaa, että kokonaisuudella on suuri merkitys. Vaikka leikkauksia tehdään, niiden kokonaisvaikutukset arvioidaan tarkkaan.

– Mielestäni kokonaisuus ratkaisee. Meillä on iso talouden haaste ratkaistavana ja sitä vasten tehdään paljon päätöksiä. Niitä ei voi toistensa kanssa arvottaa, Essayah kertoo.

– Mitään toimintoja emme ole lakkauttamassa, Essayah kertoo.

Puolue on ehdottanut, että työnantajien Ay-jäsenmaksujen verovähennys poistetaan kokonaan ja työntekijäpuolella verovähennys puolitetaan. Esitys on puheenjohtajan mukaan useita vuosia ollut esillä puolueen vaihtoehtobudjetissa.

– Hyvä verotusjärjestelmä on johdonmukainen ja ajattelen, että erilaisista vähennyksiä tulee kriittisesti tarkastella tällaisessa taloustilanteessa, Essayah kertoo.

Kevennettyihin arvonlisäveroihin ei puolueen mukaan olla puuttumassa.

– Vaalikeskusteluissa olemme todenneet, että alennetuilla verohelpotuksilla on paikkansa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)