Verkkouutiset

Sanna Marin. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Sanna Marinin loikka vasemmistojohtajasta seurapiireihin hämmentää – ”muutos on kerta kaikkiaan outo”

Tutkijan mukaan ex-pääministerin poseeraaminen superjulkkisten kanssa voi liittyä brändisopimukseen.

Suomen entinen pääministeri Sanna Marin (sd.) poseeraa Pariisin muotiviikoilla muoti- ja viihdemaailman superjulkkisten seurassa ja julkaisee kuvia luksusmerkin mekossa.

Ex-pääministerin toiminta voi hämmentää suomalaisia, toteaa Ylelle sosiaalisen median tutkija Essi Pöyry Helsingin yliopistosta.

Hän arvioi, että Sanna Marinin käynti Pariisin muotiviikoilla voi liittyä siihen, että ex-pääministeri on solminut sopimuksen amerikkalaisen viihdemaailman tähdille brändikumppanuuksia hakevan Range Media Partnersin kanssa.

Muotiviikolla voi hänen mukaansa verkostoitua erilaisten ihmisten kanssa.

– Kansainvälisten supertähtien on tärkeää olla esillä eri toiminta-alueilla, se lisää heidän vaikutusvaltaansa, Pöyry kertoo Ylelle.

Helsingin yliopiston tutkijatohtori, politiikan asiantuntija Johanna Vuorelma kommentoi ex-pääministerin ympärillä vellovaa keskustelua viestipalvelu X:ssä.

– Voi olla, että Marinin loikka työväen johtajasta kulutusta ihannoiviin seurapiireihin vahvistaa kyynistä luentaa politiikan edustuksellisuudesta: politiikkaan hakeudutaan henkilökohtaisen intressin edistämiseksi ja ideologinen puhe on pelkkää taktiikkaa, hän kirjoittaa.

Myös vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo on huomannut muutoksen Sanna Marinissa.

– Mä en kyllä olisi näin kyyninen, luulen, että hän vain kertakaikkiaan sai tarpeekseen, tai jotain käänteentekevää tapahtui. Mutta muutos on kyllä kerta kaikkiaan outo, hän vastaa Vuorelmalle X:n viestiketjussa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)