Verkkouutiset

Sanna Marin: Ravintolarajoitusten syytä koskea koko maata

Pääministerin mukaan myös terasseilla pitää huomioida turvaetäisyydet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei lämpene sille, että ravintoloista koskisivat erilaiset rajoitukset eri puolilla maata tautitilanteen mukaan.

– Perustuslakivaliokunta kiinnitti huomiota siihen, olisiko mahdollista tehdä alueellisia rajauksia, sillä tautitilanne eri puolilla maata on erilainen. Kuitenkin itse näen, että ravintolatilat ovat senkaltaisia tiloja, että yksikin tautitapaus voi mahdollistaa viruksen leviämisen erittäin suureen joukkoon, Sanna Marin sanoi tänään tiistaina Säätytalon portailla ennen hallituksen neuvottelua.

– Sen takia hallitus on aiemmin pitänyt perusteltuna, että ravintoloiden sulkeminen asiakaskäynneiltä koskee koko maata, kaikkia ravintoloita, eikä ole lähdetty erittelemään tautitilanteen mukaan sitä, millä alueella olisivat auki ja millä alueella ravintolat olisivat kiinni, Marin jatkoi.

Marin perusteli linjausta sillä, että tauti esiintyy ryppäissä ja yksikin tautitapaus voi saada aikaan aika ison ryppään.

– Sen takia näen, että juuri näiden turvallisuushuomioiden, sääntöjen osalta näiden on syytä koskea koko maata, koska emme voi olla huoletta tämän asian kanssa missään päin Suomea.

Marin sanoi kuitenkin, että on mahdollista, että asiaan palataan myöhemmin.

– Me tietysti tarkastelemme tautitilannetta koko ajan. Seuraamme sitä, miten epidemia Suomessa kehittyy. Tarpeen mukaan korjaamme linjauksiamme ja teemme uusia päätöksiä.

Esitys eduskunnalle jo tänään

Hallituksen tavoitteena on päättää tänään siitä, millä säännöillä ravintolat voivat avata ovensa 1. kesäkuuta, kun väliaikainen ravitsemisliikkeet asiakkailta sulkenut lainsäädäntö päättyy.

Marin sanoi, että hallitus päättäisi esityksestään valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa kello 12 ja eduskunta kävisi lakiesityksestä lähetekeskustelun jo tänään iltapäivällä kello 14 alkavassa istunnossa.

Marin ei ottanut kantaa mediatietoihin, joiden mukaan ravintoloiden anniskelu päättyisi kello 22 ja ovet sulkeutuisivat kello 23.

Ravintoloille asetetaan aukioloaikojen lisäksi rajoituksia myös asiakasmääristä, hygieniakäytännöistä ja etäisyyksistä asiakkaiden välillä.

Marinin mukaan rajoituksia asetetaan myös terasseille.

– Jotkin asiantuntija-arviot ovat kertoneet, että ulkotiloissa virus ei pääse leviämään yhtä helposti kuin vaikkapa sisätiloissa, mutta sanoisin, että myös terasseilla pitää silti huomioida turvaetäisyydet ja huolehtia siitä, että kaikki on otettu huomioon, että virus ei pääsisi leviämään, Marin sanoi.

Lue myös:

Katri Kulmuni: Ravintoloiden alueellinen porrastus tärkeä kysymys

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)