Verkkouutiset

Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre ja pääministeri Sanna Marin. / Roger Holmsen / Statsministerens kontor

Sanna Marin: Energiahintojen nousu on Vladimir Putinin syytä

Pääministerin mukaan Pohjoismaissa vallitsee yhteinen näkemys energiapolitiikasta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on osallistunut pohjoismaisten pääministerien epäviralliseen kesäkokoukseen Oslossa. Pääministerit keskustelevat samassa yhteydessä myös Saksan liitto­kansleri Olaf Scholzin kanssa.

Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre sanoi tapaamisen käsitelleen erityisesti pohjoismaista puolustusyhteistyötä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyshakemuksien myötä.

Sanna Marin painotti tiedotustilaisuudessa, että Venäjän sota Ukrainaa vastaan muutti Suomen turvallisuusympäristön täysin.

– Keskustelimme tänään tavoista, joilla Venäjän voi saada lopettamaan aggressionsa. Tukea Ukrainalle on jatkettava, meidän on oltava vahvoja ja yhtenäisiä, Marin sanoi.

Hän kehotti toimimaan asian tiimoilta YK:n tasolla sekä kahdenvälisesti Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa sijaitsevien maiden kanssa. Pääministeri kiitti muita Pohjoismaita tuesta Suomen Nato-jäsenhakemukselle ja sanoi keskustelujen koskeneen myös Kiinan globaalia roolia.

Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson sanoi, ettei Eurooppa tule enää palaamaan Ukrainan sotaa edeltäneeseen tilanteeseen. Hän painotti, ettei Venäjän pidä antaa voittaa sotaa.

Marinin mukaan Pohjoismaissa vallitsee yhteinen näkemys fossiilisista polttoaineista luopumiseksi pitkällä aikavälillä.

– Venäjän sota aiheutti fossiilisen energian jyrkän hinnannousun. Tämä on presidentti Vladimir Putinin syytä. Se on syy investoida vieläkin enemmän uusiutuviin energiamuotoihin ja energiatehokkuuteen, Sanna Marin sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)