Verkkouutiset

Nauhoitus on puolustusministeriön mukaan peräisin Saksan ilmavoimien kokouksesta. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / LUKAS BARTH-TUTTAS

Saksan vuotoskandaali: Venäjän hallussa voi olla lisää salaisia keskusteluja

Viranomaiset selvittävät upseerien vuodettua keskustelua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan puolustusministeriö vahvisti lauantaina Venäjällä julkaistun korkea-arvoisten saksalaisupseerin luottamuksellisen keskustelun sisältävän nauhoituksen aidoksi, uutisoi Deutsche Welle. Liittokansleri Olaf Scholz luonnehti lauantaina tapausta”hyvin vakavaksi” ja vuoto tullaan hänen mukaansa perinpohjaisesti selvittämään.

Tallenne on mediatietojen mukaan alunperin peräisin Saksan ilmavoimien upseerien Ukrainan sotaa käsittelevästä videokokouksesta. Saksalaislehti Der Spiegelin mukaan keskustelua ei käyty turvallisen yhteyden välityksellä, vaan Webex-videoalustalla. Sosiaalisessa mediassa leviävällä tallenteella upseerit keskustelevat Ukrainan tukemisesta sen puolustustaistelussa Venäjää vastaan, mutta Saksan puolustusministeriö ei vielä pysty varmuudella arvioimaan, onko tallennetta mahdollisesti muokattu.

Saksalaispäättäjät suhtautuvat tapaukseen vakavasti.

– Muitakin keskusteluja on varmasti tallennettu ja tullaan mahdollisesti vuotamaan Venäjän hyväksi, sanoo liittopäiväedustaja Roderich Kiesewetter keskustaoikeistolaisesta CDU-oppositiopuolueesta.

ZDF-kanavalle asiaa kommentoinut Kiesewetter uskoo Venäjän yrittävän vuodolla estää saksalaisten Taurus-ohjusten toimittamisen Ukrainaan. Liittokansleri Scholz on toistaiseksi suhtautunut torjuvasti Ukrainan toiveisiin saada pitkän kantaman Tauruksia

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)