Verkkouutiset

Saksalaiskenraalin mukaan Harkovan alueella oli todella suuri uhka. AFP/LEHTIKUVA/GENYA SAVILOV

Saksalaiskenraali: Ukrainan armeijan operaatio Harkovan alueella oli suuri menestys

Ukrainan asevoimat torjuivat onnistuneesti Venäjän viimeisimmän hyökkäyksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Mutta on tärkeää estää vihollista käyttämästä hyväkseen sitä, että muut rintaman osat voivat heiketä Ukrainan joukkojen siirtojen vuoksi, sanoo Saksan Bundeswehrin kenraaliluutnantti evp Roland Kather Ukrinformille.

– Ukrainan asevoimien toimet onnistuivat, toistaiseksi Venäjän hyökkäys Harkovaa vastaan on pysäytetty. Näin ollen koko tämä operaatio Harkovan alueella ja Vovtšanskin ympäristössä oli suuri menestys, Kather sanoi.

Hän kiinnitti huomiota siihen, että juuri näihin aikoihin länsimaat, jotkut Nato-liittolaiset, mukaan lukien Yhdysvallat, sallivat länsimaisten aseiden käytön tietyissä osissa Venäjän aluetta, jonne hyökkääjä keskitti joukkojaan.

– Tämä antoi merkittävän edun Ukrainan asevoimille, jotka pystyivät hidastamaan Venäjän hyökkäystä ja jos ei pysäyttämään sitä kokonaan, niin ainakin vaikeuttamaan huomattavasti vihollisen reservien täydentämistä. Venäläiset eivät tällä hetkellä yritä enää aloittaa hyökkäystä, asiantuntija lisäsi.

Hän ei silti sulje pois, että venäläiset valmistautuvat uuteen yritykseen.

– Uskon kuitenkin, että Ukrainan asevoimat saavat ajoissa selville, onko uusi hyökkäys työn alla. Erityisesti tiedustelutietojen ansiosta, myös droonien avulla, ja he ovat siihen erittäin hyvin valmistautuneita, Kather sanoi.

Hän lisäsi, että sama koskee venäläisten mahdollisia Sumyn alueen suunnitelmia.

Evp-kenraali totesi, että Harkovan alueella oli todella suuri uhka, koska vihollinen olisi voinut luoda sillanpään hyökätäkseen Harkovan kaupunkiin, joka on Ukrainan toiseksi suurin.

Kather myöntää, että uhka on edelleen olemassa.

– Venäjän tavoitteena voi hänen mielestään olla rakentaa ”silta” Bahmutin ja Harkovan välille ja saavuttaa sen ansiosta sodan käännekohta. Ukrainan tavoitteena on estää tämä tapahtumasta, hän sanoi.

Kather kiinnitti myös huomiota uhkaan, joka liittyy Ukrainan reservien siirtämiseen Harkovan alueelle muilta rintamalohkoilta. Tämän vuoksi aukot voivat ilmaantua Avdijivkan ja Tšasiv Jarin alueille, joilla venäläiset ovat viime aikoina onnistuneet saavuttamaan joitain voittoja, vaikkakin paikallisia.

– Asevoimat tarvitsevat kipeästi lisää joukkoja. Pidän tätä kysymystä tällä hetkellä lähes yhtä tärkeänä kuin sotilastarvikkeiden täydennyksiä, Kather sanoi.

Hän huomautti, että länsimaisten aseiden tarjonnan lisääntymisen taustalla ammuspulaongelma on lakannut olemasta toistaiseksi kuumin asia.

– Ratkaiseva, tärkein asia on tällä hetkellä ilmapuolustus. Ja on kriittistä, että länsimaat löytävät nyt yhdessä mahdollisuuksia vahvistaa Ukrainan ilmapuolustusta, Kather painotti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)