Verkkouutiset

Ulkoilija kävelyllä koiran kanssa pilvisessä säässä Helsingin Hakaniemessä 7. huhtikuuta., LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Säässä raju käänne – ”on täysin mahdollista, että etelässäkin tulee lunta”

Forecan mukaan viikonloppuna maan etelä- ja keskiosan aurinkoisilla alueilla on vielä monin paikoin 10-15 astetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viikonloppuna kannattaa nauttia keväisestä lämmöstä, sillä ensi viikolla sää kylmenee.

– Viikonloppuna maan etelä- ja keskiosan aurinkoisilla alueilla on vielä monin paikoin 10–15 astetta, ja varsinkin lännessä lämpötila voi nousta jopa vähän 15 asteen yläpuolelle. Keväisen lämpimät päivät väistyvät kuitenkin ensi viikolla, kun kylmää ilmaa leviää pohjoisesta koko maahan. Ensi viikolla lämpötila putoaa enimmillään jopa noin 15 astetta huhtikuun toistaiseksi korkeimmista lämpötiloista, toteaa Forecan meteorologi Anna Latvala Forecan sääblogissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Esimerkiksi Lappeenrannassa oli tämän viikon keskiviikkona ylimmillään 20,1 astetta, mutta ensi viikolla siellä voidaan ajoittain jäädä päivisin alle 5 asteen lukemiin.

– Ensi viikon aikana osa öistä on pakkasen puolella etelärannikkoa myöten.

Perjantai-illan ja lauantain vastaisen yön aikana lännestä leviää pohjoiseen vesi- ja lumisateita, eniten sateita tulee Lapin alueella. Maan etelä- ja länsiosassa muodostuu monin paikoin sumua. Yölämpötila on laajalti -3 ja 3 asteen välillä, maan itäosassa on 0–8 pakkasastetta.

Lauantain sää on suuressa osassa maata puolipilvinen tai pilvinen.

– Pohjoisen vesi- ja lumisateet väistyvät itään. Etelässä voi tulla paikoin tihkua, mutta päivällä sää on pääasiassa poutainen. Jos aurinko pääsee paistamaan, maan keskiosassa, varsinkin lännessä, lämpötila voi kohota aurinkoisilla alueilla 10–16 asteeseen. Yleisemmin lämpötilat ovat 5–10 astetta, Pohjois-Lapissa vähän alempia, Latvala kertoo blogissa.

Sunnuntaina maan itä- ja pohjoisosassa on edelleen hajanainen vesisadealue. Lisäksi lounaasta leviää jo uusia vesisateita maan etelä- ja keskiosaan, varsinkin etelään ja lounaaseen. Pilvisyys vaihtelee.

– Maan etelä- ja länsiosassa sateen edellä lämpötila kohoaa vielä paikoin 10–14 asteeseen. Suurimmaksi osaksi lämpötila on kuitenkin 5–10 astetta, Pohjois-Karjalasta Itä- ja Pohjois-Lappiin vajaat 5 astetta.

Ensi viikolla sää muuttuu kylmempään suuntaan.

– Maanantaina Suomessa puhaltaa kylmä pohjoisluoteinen tuuli. Sateet heikkenevät ja pilvipeite rakoilee. Sade tulee maanantaina vielä pääasiassa vetenä, mutta Lapissa ja aamulla myös lännessä tulee tämän hetken ennusteen mukaan myös vähän lunta, Latvala kertoo.

Päivälämpötila kohoaa vielä maanantaina lännen aurinkoisilla alueilla paikoin 10 asteen tuntumaan. Maan etelä- ja keskiosassa on 5–10 astetta, pohjoisessa enimmäkseen 2–7 astetta ja Pohjois-Lapissa ollaan -3 ja 3 asteen välillä.

Tiistain ja keskiviikon aikana sää jatkaa kylmenemistään. Tuuli kääntyy puhaltamaan koillisesta.

– Pilvisyys on runsasta. Hajanaisia sateita liikkuu Suomessa siellä täällä kohti lounasta. Maan pohjois- ja keskiosassa sateet muuttuvat pikkuhiljaa lumisemmiksi. On täysin mahdollista, että etelässäkin tulee paikoin vähän lunta, Latvala toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)