Verkkouutiset

Lennokki räjäytti Venäjän lipun Tshasiv Jarin itäosissa. / 41 окрема механізована бригада / Telegram

Saarrostus epäonnistui – venäläisjoukot rynnäköivät nyt suoraan idässä

Ukrainan asevoimat on torjunut useita hyökkäyksiä Donetskin alueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taisteluiden kerrotaan jatkuneen viimeisen viikon aikana kiivaina Ukrainan koillisosassa Harkovan alueella ja idempänä Donetskin alueella. Harkovaan toukokuun puolivälissä tunkeutuneiden venäläisjoukkojen eteneminen vaikuttaa pitkälti hyytyneen.

Ukrainan asevoimien mukaan idässä kovin paine on Bahmutin länsipuolella sijaitsevan Tshasiv Jarin kaupungin ympäristössä. Alueelle sijoitetut venäläisjoukot yrittivät ensin murtautua läpi puolustajan sivustoista, mutta siirtyivät epäonnistumisten jälkeen suoriin rynnäköihin.

Tshasiv Jarin lähelle on ilmaantunut myös eliittijoukkoina pidettyjä VDV-maahanlaskuyksiköitä.

Ukrainan 26. tykistöprikaatin tiedottaja Oleksiy Kalashnikov sanoo, että hyökkäyksiä tehtiin ensin 8–12 sotilaan rynnäkköosastoissa. Nyt mukana on panssariajoneuvoja ja taistelupanssarivaunuja.

Ukraina on torjunut hyökkäyksiä kranaatinheitinten ja räjähdelennokkien avulla. Haupitsit ja raketinheittimet ovat tukeneet taistelua.

– Meillä on nyt enemmän ammuksia, mutta tärkeintä on etulinjassa puolustavien sotilaidemme rohkeus, Kalashnikov sanoi UAWire-sivuston mukaan.

Puolustajan etuna on kaupungin itäpuolella etelästä pohjoiseen kulkeva kanaali, jonka yli venäläisjoukot ovat yrittäneet päästä viikkokausia. Ukrainan asevoimien mukaan hyökkäykset on toistaiseksi pystytty torjumaan.

Rintamatilanne Tshasiv Jarin luona 13. kesäkuuta. / deepstatemap.live
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)