Verkkouutiset

Ulkoilijat nauttivat lämpimästä ja aurinkoisesta kesäpäivästä Helsingin Lapinlahdessa 17. kesäkuuta 2024. LEHTIKUVA / REBEKKA MERILÄINEN

Sää viilenee juhannusta kohden

Uuden kuukausiennusteen mukaan lämpimät ilmamassat jäävät eteläisempään Eurooppaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Juhannusviikko jakaantuu ennusteiden mukaan lämpimämpään alkuviikkoon ja vähän viileämpään loppuviikkoon, kertoo Foreca.

Viikon mittaan tulee paikoin runsaita sateita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF on julkaissut uuden kuukausiennusteen 16. kesäkuuta.

– Juhannusviikko on muuttunut aiempia kuukausiennusteita viileämpään suuntaan. Tuoreen kuukausiennusteen mukaan tämän viikon keskilämpötilat ovat Suomessa laajalti ajankohdalle tavanomaisia, lännessä jopa vähän tavanomaista viileämpiä. Sateita tulee runsaasti pohjoisessa ja paikoin maan itäosassa, lännessä sademäärä on lähempänä ajankohdan keskiarvoa, toteaa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Alkuviikolla lämpötila voi nousta jopa 25 asteen yläpuolelle.

juhannuksen tienoon päivälämpötilat ovat enimmäkseen alle 20 asteessa, mutta paikallisesti voidaan ylittää 20 astetta. Lapissa ollaan kuitenkin paikoin alle 15 asteessa. Sadealueita saattaa liikkua Suomen yli myös loppuviikolla.

Helteisen lämpimät ilmamassat pysyttelevät Rinteen mukaan enimmäkseen eteläisemmässä Euroopassa juhannuksen aikana.

Uuden kuukausiennusteen mukaan 24. kesäkuuta alkavan viikon keskilämpötilat olisivat Suomessa lähellä ajankohdan tavanomaisia lukemia. Sateita tulee ennusteen perusteella tavanomaista vähemmän.

Suomi on lännen vähän tavanomaista lämpimämmän ja idän vähän tavanomaista viileämmän sään välissä.

– Ensi viikolla näyttää mahdolliselta, että pohjoisen Euroopan ylle vahvistuu korkeapaine. Korkeapaineen sijainti kuitenkin vaikuttaa siihen, minkälaista säätä Suomeen on luvassa. Mikäli korkeapaine jää läntisemmän Euroopan ylle, se voi Suomessa tarkoittaa jopa viileää, pohjoista ilmavirtausta ja epävakaista säätä, kun taas itäisempi korkeapaine voisi tuoda meille aurinkoista ja mahdollisesti myös lämmintä säätä, Rinne kertoo.

Tarkempaa sääennustetta ensi viikosta ei vielä ole. Kuukausiennuste ei ota kantaa yksittäisten päivien säähän.

Kuukausiennusteen mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että heinäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa ovat tavanomaista lämpimämpiä ja vähäsateisia.

– Sään ennustettavuus heikentyy kuitenkin jo merkittävästi. Kuukausiennusteen värit viittaavat varovaisesti meillä hieman tavanomaista lämpimämpään ja vähäsateisempaan säähän. Samoin on laajalti muuallakin Euroopassa, Rinne toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)