Verkkouutiset

Kesäpäivän viettoa Hietaniemen uimarannalla Helsingissä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Sää kuumenee: Jopa 31 astetta lämpöä ja trooppisia öitä

Meteorologin mukaan helle muuttuu paikoin tukalaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tällä viikolla edessä on kuumaa säätä, kun Forecan ennusteessa lämpötilat ovat laajalti hellelukemissa ja paikoin jopa yli 30 asteessa.

– Viikon edetessä helle muuttuu monin paikoin tukalaksi, kun Suomeen virtaa ensin lännestä ja myöhemmin etelästä hyvin lämmintä ilmamassaa, toteaa Forecan meteorologi Joonas Koskela.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tiistaina lämpimin ilma painottuu maan etelä- ja länsiosaan.

– Lämpötila kohoaa monin paikoin 25 asteen yläpuolelle ja ylimmillään jo 28 asteen vaiheille. Lapissa ja maan itäosassa pilvisyys on ollut aluksi runsasta ja paikoin tulee hajanaisia sateita, mutta tiistai-iltaa kohti pilvisyys vähenee ja sää poutaantuu, Koskela kertoo.

Helteinen sää jatkuu keskiviikkona maan etelä- ja keskiosassa.

– Ylimmillään lämpötila kohoaa keskiviikkona etelässä ja maan keskiosassa jo 30 asteen vaiheille. Pohjoiseen saapuu säärintama, joka tuo Etelä- ja Keski-Lappiin sekä Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen paikoin runsaitakin sateita. Sademäärät ovat enimmäkseen 5–10 millimetriä, mutta kovimmista sadekuuroista vettä voi paikoin tulla 20 millimetriä. Paikoin voi myös ukkostaa.

Lapissa päivälämpötilat ovat keskiviikkona pääosin 15 ja 22 asteen välillä.

Torstaina sää on suuressa osassa maata poutainen ja aurinkoinen.

– Lämpötila kohoaa maan etelä- ja keskiosassa yleisesti 27 ja 30 asteen välille, Etelä-Suomen sisämaassa paikoin 31 asteen vaiheille. Pohjoisessa on edelleen viileämpää. Lämpötila on Lapissa 15 ja 24 asteen välillä ja Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 23 ja 26 asteen välillä, Koskela ennustaa.

Perjantaina sää lämpenee myös Lapissa.

– Perjantain sää on suuressa osassa maata aurinkoista, mutta jonkin verran sadekuuroja kehittyy iltapäivällä maan itäosasta Oulun seudulle ulottuvalla alueella. Joitakin sadekuuroja voi tulla myös Pohjois-Lapissa, Koskela kertoo.

Lämpötila kohoaa perjantaina suuressa osassa maata 26 ja 30 asteen välille. Lähinnä Pohjois-Lapissa jäädään 25 asteen alapuolelle. Kaakkois-Suomessa lämpötila on ylimmillään 31 asteen vaiheilla.

Yöt voivat olla Itä-Suomen vesistöjen läheisyydessä paikoin trooppisia jo viikon puolivälin tienoilla. Tällöin lämpötila ei laske yölläkään 20 asteen alapuolelle.

– Tämän hetken ennusteiden mukaan lämpimin yö ajoittuu perjantain ja lauantain välille, jolloin trooppisen yön mahdollisuus on olemassa monin paikoin maan etelä- ja keskiosassa, Koskela kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)