Verkkouutiset

Mäenlaskua Espoossa pilvisenä laskiaissunnuntaina 11. helmikuuta 2024. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Sää jatkuu tavallista kylmempänä, runsaat lumisateet mahdollisia

Pakkanen on kiristynyt paikoitellen yli 30 asteeseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n uuden kuukausiennusteen mukaan sää jatkuu tulevina viikkoina tavanomaista kylmempänä.

– Kuukausiennusteen mukaan sää jatkuu tavanomaista kylmempänä myös helmikuun jälkimmäisellä puoliskolla, toteaa Forecan meteorologi Joonas Koskela blogissa.

Kuukausiennusteen mukaan tämän viikon keskilämpötilat ovat Suomessa laajalti kylmempiä kuin helmikuun puolivälin ympäristössä tavanomaisesti. Ennusteen mukaan myös viikon sademäärä nousee tavanomaista suuremmaksi etenkin maan etelä- ja keskiosassa.

Maanantaiaamuna paikoin idässä ja pohjoisessa mitattiin yli 30 pakkasasteen lukemia. Kireimmät pakkaset heikkenevät kuitenkin tuulen voimistuessa. Lisäksi lännestä saapuu viikon alkupuoliskolla Suomeen lumisateita.

– Ensimmäinen lumisadealue leviää maan länsiosaan tiistain ja keskiviikon välillä, lounaisrannikolla ensimmäisiä lumisateita voi tulla jo tiistaiaamupäivän aikana. Lumisadealue liikkuu keskiviikon kuluessa maan yli itään. Maan etelä- ja keskiosassa lunta kertynee monin paikoin 5 senttimetrin molemmin puolin. Etelärannikolla lumikertymä voi nousta noin 10 senttimetriin, Koskela kertoo.

– Viikon loppupuolella lounaasta voi saapua toinen lumisadealue, jonka yhteydessä runsaskin lumentulo on mahdollista. Tämän osalta ennuste on kuitenkin vielä hyvin epävarma, Koskela toteaa.

Koululaisten talvilomakausi alkaa 19. helmikuuta alkavalla viikolla. Talvilomia vietetään porrastetusti viikoilla 8–10 eli helmikuun loppupuolella ja maaliskuun alussa.

– Kuukausiennusteen mukaan tavanomaista kylmemmän sään mahdollisuus jatkuu koko maassa 19. helmikuuta alkavalla viikolla. Suurimmassa osassa maata poikkeama tavanomaisesta on 1–3 astetta keskimääräistä kylmempään suuntaan. Maan etelä- ja keskiosassa sademääräennusteessa ei näy merkittäviä poikkeamia tavanomaisesta, mutta pohjoisessa voi sataa vähän keskimääräistä vähemmän, Koskela toteaa.

Kahden viikon tavanomaista kylmemmän sään jälkeen kuukausiennuste muuttuu epävarmemmaksi 26. helmikuuta alkavalla viikolla.

– Ennusteen epävarmuus on suurta. Lämpötilaennusteessa ei näy merkittäviä poikkeamia. Niin tavanomaista kylmempi, tavanomainen kuin tavanomaista lämpimämpikin sää on mahdollista. Viikon sademäärä voi olla maan itä- ja pohjoisosassa hieman tavanomaista suurempi, Koskela toteaa.

Maaliskuun 4. päivä alkavalle viikolle tuore kuukausiennuste tarjoaa Suomeen laajalti jopa tavanomaista lauhempaa säätä.

– Edellisiin ennusteisiin verrattuna tämä on kuitenkin uusi kehityskulku, joten ennusteen epävarmuus on hyvin suuri, Koskela sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)