Verkkouutiset

Venäjän panssarivaunu ajoi miinaan Vuhledarin lähellä. / UAWeapons / Twitter

Rynnäkön karu loppu: Pelto täynnä tuhottuja Venäjän panssareita

Ukrainan joukkojen kerrotaan torjuneen uusia hyökkäyksiä Donetskin alueella.

Ukrainan asevoimat ilmoittaa torjuneensa uusia Venäjän hyökkäyksiä Vuhledarin luona Donetskin alueella. Pienikokoinen kaupunki sijaitsee Bahmutin eteläpuolella.

Useat länsimaiset sotilasasiantuntijat ovat jakaneet ukrainalaisen upseerin julkaisemia tilannepäivityksiä alueen taisteluista. Hänen mukaansa maanantai-iltaan mennessä jopa 30 panssariajoneuvoa ja panssarivaunua oli tuhottu rynnäköissä.

Lennokkien kuvaamien videoiden perusteella tiiviissä muodostelmassa edenneet venäläiskolonnat olisivat joutuneet tarkkojen tykistöiskujen kohteeksi. Ukrainan 72. mekanisoidun prikaatin jakamassa kuvassa näkyy 12 panssariajoneuvoa etenemässä lähes kiinni toisissaan kohti puolustajan asemia.

Panssarimiinojen kerrotaan lisäksi tuhonneen ainakin kolme Venäjän panssarivaunua Vuhledarin lähellä.

Rynnäkköjen kärjessä on ollut Tyynenmeren laivaston 155. jalkaväkiprikaati. Vladivostokissa tukikohtaansa pitävän yksikön nimellinen vahvuus on 3 000 sotilasta ja satoja T-80-panssarivaunuja sekä BMP-3 ja BTR-82-panssariajoneuvoja. Ukrainassa viime vuoden helmikuusta lähtien taistelleen yksikön arvioidaan kärsineen raskaita tappioita.

Venäjän sanottiin siirtäneen helmikuun alussa Vuhledarin alueelle uusia vahvistuksia, joiden mukana oli ainakin yksi prikaati 3. armeijakunnasta ja useita pataljoonia 36. armeijasta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)