Sekä Boeing että Rolls-Royce ovat palkanneet lobbareita Yhdysvaltain kongressiin vaikuttamaan Venäjän vastaisten pakotealoitteiden käsittelyprosessiin. Novaja Gazeta Europa raportoi aiheesta löydettyään siitä todisteita edustajainhuoneen verkkosivuilta.
Kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa Boeing käytti 2,6 miljoonaa ja Rolls-Royce 250 000 dollaria lobbauspalveluihin, mutta vain osa näistä summista käytettiin Venäjä-pakotteisiin liittyviin kysymyksiin.
Kumpikin yhtiö käyttää tuotannossaan paljon titaania. Boeing käyttää sitä lentokoneiden ja Rolls-Royce suihkumoottorien rakenteisiin. Titaani on kevyttä, mutta kestää erinomaisesti rasitusta ja korkeita lämpötiloja. Ennen Venäjän Ukrainaa vastaan aloittaman hyökkäyssodan alkua Boeing toi noin kolmanneksen tarvitsemastaan titaanista Venäjältä, Rolls-Royce noin viidenneksen. Ennen vuotta 2022 Venäjän markkinaosuus maailman titaanimarkkinoista oli noin kolmannes. VSMPO-Avisma vastasi 30 prosentista maailman titaanituotannosta ja täytti merkittävän osan suurimpien ilmailuteollisuuden valmistajien titaanin tarpeista.
Venäjän hyökkäyssodan alettua Boeing lakkasi ostamasta titaania VSMPO-Avismalta, mutta alkoi tuoda sitä omien toimittajiensa välityksellä. Rolls-Royce ilmoitti lopettaneensa venäläisen titaanin ostamisen, mutta on Washington Postin mukaan kuitenkin jatkanut sitä.
Syyskuussa 2023 Yhdysvaltain kauppaministeriö asetti pakotteita Venäjän titaanin vientiyhtiö VSMPO-Avismalle. Sen jälkeen amerikkalaisyhtiöiden on täytynyt hakea erikoislupa kaupankäyntiin yhtiön kanssa. Tämä on rajoittanut sen teknologian ja laitteiden saantia Yhdysvalloista.
Kun helmikuussa 2025 syntyi huhu Boeingin mahdollisesta paluusta Venäjälle, VSMPO-Avisman osakkeiden arvo nousi 30 prosenttia. Venäjän valtionyhtiö Rosteh omistaa yhtiöstä neljänneksen.