Verkkouutiset

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto. LEHTIKUVA/SEPPO SAMULI

Riku Aalto USU:lle: Ay-liike ei sulje pois mitään toimia vastustaessaan hallituksen esityksiä

Teollisuusliiton puheenjohtaja ei halua ottaa kantaa siihen, milloin toimia olisi mahdollisesti luvassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto (sd.) sanoo Uutissuomalaiselle, että ammattiyhdistysliike ei aio sulkea pois mitään toimia vastustaessaan Petteri Orpon (kok.) hallituksen työelämää koskevia esityksiä.

– Mitään ei ole poissuljettu. Kaikki vaihtoehdot ovat käytettävissä. Meillä ei ole vielä mitään päätöksiä tehty asian suhteen, Aalto toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Teollisuusliitto ilmoitti elokuussa, että se käynnistää “järjestöllisten toimenpiteiden” valmistelun maan hallitusta vastaan. Tällä hetkellä liitolla on käynnissä laaja kampanja, jossa jäsenille tiedotetaan, mitä muutoksia hallitusohjelman kirjaukset tarkoittavat käytännössä.

Aalto ei halua ottaa kantaa siihen, milloin toimia olisi mahdollisesti luvassa.

– Tiedottamisen lisäksi pohdimme tietysti muita järjestöllisiä toimia ja niitä pohditaan keskusjärjestöjen välillä ja sisällä. Sitä pohdintaa tässä edelleen tehdään. Meillä ei ole mitään päätöksiä tällä hetkellä olemassa muista järjestöllisistä toimista.

Teollisuusliiton puheenjohtajan mukaan hallituksen kaavailemat uudistukset muuttaisivat merkittävällä tavalla suomalaista työelämää ja sitä, miten työehdoista jatkossa sovitaan.

– Ne muuttavat aivan oleellisella tavalla työmarkkinoiden toimintaa alkaen siitä, millaisia sopimuksia tehdään, tehdäänkö sopimuksia, onko työnantajalla intressi järjestäytyä tai mistä voi sopia ja mistä ei voi sopia, Aalto luettelee.

Hän toivoo, että hallitus ottaisi ammattiyhdistysliikkeen esittämän kritiikin vakavasti. Hän ennakoi, että monet hallituksen esittämät toimet seuraavat työehtosopimusneuvotteluihin.

– Nämä asiat, mitä hallitus valmistelee, ovat pääsääntöisesti työehtosopimuspöydällä. Se tarkoittaa sitä, että tes-neuvottelut tulevat entistä vaikeammiksi, koska erilaista kompensaatioita haetaan sitten sitä kautta, Aalto sanoo Uutissuomalaiselle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)