Verkkouutiset

Hallituksen luonnoksessa kunta tai aluehallintovirasto voisi päättää ravintolarajoituksista. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ravintola-ala Ylelle: Rajoituksia mahdollistavaa lakia ei tule tehdä

Pelkästään pykälien luoma rajoitusten uhka lisäisi yrittäjien epävarmuutta, korostaa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry

Tapahtuma- ja ravintola-ala kritisoi hallituksen esitysluonnosta koronarajoitusten palauttamisen mahdollistavien väliaikaisten pykälien lisäämisestä tartuntatautilakiin, kertoo Yle.

Hallituksen esitysluonnoksessa kunta tai aluehallintovirasto voisi päättää esimerkiksi ravintolatoiminnan rajoittamisesta, jos terveydenhuollon ylikuormittuminen näyttäisi koronatilanteen vuoksi todennäköiseltä. Tähän asti hallitus on päättänyt ravintolarajoituksista.

Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara ry vastustaa rajoitukset mahdollistavien pykälien jatkamista. Etujärjestö korostaa, että pelkästään pykälien luoma rajoitusten uhka lisää yrittäjien epävarmuutta.

– Ihmettelen sitä, että kun muissa Pohjoismaissa poikkeusajan säännöksistä on luovuttu jo kokonaan, että miksi Suomessa halutaan vieläkin asettaa tällainen uhka ravintola-alan ja joidenkin muiden toimialojen päälle, sanoo Maran toimitusjohtaja Timo Lappi Ylelle.

Jos mahdollisuus määrätä uusia rajoituksia jatkuu, uhkaa erityisesti ravintola-alaa piinaava työvoimapula pahentua entisestään, kun lisää työntekijöitä siirtyy pois alalta epävarmuuden takia, Lappi sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS