Verkkouutiset

Rajavartiolaitoksen työntekijä Vaalimaalla. LEHTIKUVA / SASU MÄKINEN

Raja-aseman päällikkö HBL:lle: Näin autokielto näkyy itärajalla

Rajanylityksiä on ensiarvion mukaan ollut lauantaina normaalia vähemmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisten autojen maahantulon kielto astui voimaan perjantain ja lauantain välisenä yönä. Vaalimaan rajatarkastusaseman päällikkö, kapteeni Jussi Pekkala kommentoi lauantaina Hufvudstadsbladetille ensivaikutelmiaan itärajan muuttuneesta tilanteesta.

– Ensivaikutelma on se, että rajanylityksiä on normaalia vähemmän, mutta vielä ei liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä voida vetää. Tämä ja huominen päivä saavat näyttää, minkälaisiksi liikennemäärät kehittyvät, Pekkala sanoo.

Mitään ruuhkaa rajalle ei syntynyt ennen kiellon voimaan astumista puolenyön aikaan, kapteeni kertoo. Viime aikoina Vaalimaalla on ollut 3000-5000 matkustajaa päivässä, mutta Pekkala ennustaa Venäjältä matkustavien määrän vielä vähenevän. Autokiellon lisäksi Suomi on myös rajoittanut venäläisten ei-välttämätöntä maahantuloa.

– Jatkossakin meillä tulee olemaan tiettyä rajaliikennettä. Kyse on henkilöistä joita matkustusrajoitukset eivät koske, kuten kaksoskansalaisista ja muiden maiden kansalaisista. Mutta matkustajien määrä tulee vähenemään entisestään, Pekkala uskoo.

Jatkossa Suomeen vielä matkustamaan pääsevät venäläiset joutuvat turvautumaan auton sijasta muihin kulkuvälineisiin, kuten bussiin tai pyörään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)