Verkkouutiset

Kolme Ukrainan jokkojen Totška-U-ohjusta. www.twitter.com

Puolustaja ampui kolme ballistista ohjusta Venäjän asemiin

Ukrainan sanotaan iskeneen viime aikoina useisiin venäläiskohteisiin miehitetyillä alueilla.

Ukrainalaislähteet ja sotilasasiantuntijat jakavat sosiaalisessa mediassa videota (jutun alla), joka näyttää Ukrainan joukkojen ampuvan kolme ballistista Totška-U-ohjusta Venäjän asemiin.

Venäjän aloittamassa hyökkäyssodassa käytettyä sotilaskalustoa seuraavan Ukraine Weapons Trackerin Twitter-tilillä todetaan, että ukrainalaiset ovat onnistuneet iskemään viime aikoina Totška-U-ohjuksilla venäläiskohteisiin miehitetyillä alueilla.

Ukrainalla on käytössä taktisia (9M79-1) Totška-U-ohjuksia, jotka on kehitetty neuvostoaikana. Ne ajetaan asemiin liikkuvien lavettien avulla.

Ukrainan kykyä käyttää yhä tämän kaltaisia asejärjestelmiä on pidetty osoituksena Venäjän ilmavoimien epäonnistumisista sodassa.

Useiden sotilasasiantuntijoiden mukaan Venäjän ensivaiheen ohjus- ja ilmaiskut eivät tehonneet odotetulla tavalla. Totška-kalusto olisi ollut tärkeimpien tuhottavien kohteiden listalla hyökkäyksen alussa.

Uusimmat

Kesko ostaa kauppakeskuksen

Tavoitteena on jatkaa Espoon keskuksessa käynnistettyä kaupallisten palveluiden kehitystyötä.

› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)