Verkkouutiset

Puolan pääministeri Donald Tusk. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Puolassa pidätettiin yhdeksän epäiltynä sabotaasin valmistelusta

Henkilöt ovat Puolan, Ukrainan ja Valko-Venäjän kansalaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puola on pidättänyt yhdeksän henkilöä venäläisestä vakoojajoukosta epäiltynä sabotaasisuunnitelmista, pääministeri Donald Tusk kertoi puolalaiselle TVN24:lle The Kyiv Independentin mukaan.

– Meillä on tällä hetkellä pidätettynä ja syytteeseen asetettuna yhdeksän epäiltyä, jotka ovat suoraan sekaantuneet Venäjän (tiedustelu)palvelujen nimissä sabotaasitoimiin Puolassa, Tusk sanoi.

Henkilöt olivat Puolan, Ukrainan ja Valko-Venäjän kansalaisia. Tusk kertoi myös, että heidät on saatettu värvätä rikollisista piireistä.

Epäiltyihin sabotaasitoimiin kuuluvat ”pahoinpitelyt, tuhopoltot ja tuhopolton yritykset”, ei vain Puolassa, vaan myös Latviassa, Liettuassa ja mahdollisesti jopa Ruotsissa.

Tusk selitti, että ryhmä suunnitteli esimerkiksi sytyttävänsä tuleen maalitehtaan Wroclawissa Länsi-Puolassa ja Ikea-keskuksen Liettuassa.

Aiemmin tänä vuonna Ukrainan ja Puolan viranomaisten yhteinen operaatio johti Puolan kansalaisen pidätykseen, joka väitti tarjoutuneen Venäjälle murhaamaan presidentti Volodymyr Zelenskyin.

Epäilty aikoi omasta aloitteestaan vakoilla Puolan Rzeszowin lentokentän turvallisuutta tarkoituksenaan auttaa Venäjän tiedustelupalveluja suunnittelemaan Zelenskyin mahdollista salamurhaa hänen Puolan-vierailulla.

Useita muita epäiltyjä on pidätetty viime kuukausina Saksassa, Itävallassa ja Virossa vakoilusta Venäjän hyväksi tai muusta yhteistyöstä Venäjän tiedustelupalvelun kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)