Verkkouutiset

Jorma Piisinen. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

PS:n mukaan maatamme vaivaa krooninen menojen ja tulojen epäsuhta

Kansanedustajan mukaan uudistuksia ei tehdä työntekijän kiusaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta keskusteli tiistaina työmarkkinatilannetta koskevasta opposition välikysymyksestä. Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron piti kansanedustaja, puolueen työelämä- ja tasa-arvovaliokuntavastaava Jorma Piisinen.

Puheessaan Piisinen tyrmäsi opposition vaihtoehdon epäselvänä ja julkisen talouden kannalta vastuuttomana. Piisinen kuitenkin kiitti oppositiota siitä, että se haastaa hallitusta parlamentaarisin keinoin.

– Näinä poliittisten lakkojen aikoina on virkistävää, kun hallitusta haastetaan myös parlamentaarisin keinoin, eikä vain pysäyttämällä yhteiskunta ja hankaloittamalla yritysten toimeentuloa ja kansalaisten elämää.

– Opposition tärkein tehtävä on haastaa hallitusta ja esittää hallituksen politiikalle vaihtoehto. Valitettavasti opposition vaihtoehto on jäänyt kovin epäselväksi ja jo julkaistujen vaihtoehtobudjettien perusteella julkisen talouden kannalta vastuuttomaksi, Piisinen jatkoi.

Piisinen kertasi syitä, miksi hallitus uudistaa työelämän lainsäädäntöä ja miksi uudistaminen on tässä tilanteessa jopa välttämätöntä.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana työnantajayritysten määrä on suorastaan romahtanut. Työn tuottavuuden kasvu on olematonta – ylipäätään työvoiman palkkaaminen on Suomessa kovin riskialtista.

– Maassamme on krooninen menojen ja tulojen epäsuhta. Menoja on lisätty holtittomasti vuosikymmenet. Tämän ongelman korjaamiseksi tarvitsemme lisää työllisyyttä ja nimenomaan sellaista työllisyyttä, joka tervehdyttää julkista taloutta. Siihen näillä työelämän uudistuksilla pyritään, Piisinen sanoi.

Hallituksen politiikka työelämän uudistusten suhteen ei ole Piisisen mukaan mitenkään kohtuutonta. Hän huomautti, että monet näistä uudistuksista on tehty jo kauan sitten keskeisimmissä verrokkimaissamme.

– Näissä maissa julkisen talouden tila on paljon parempi. Tanskassa ja Ruotsissa on viime vuosina kyetty vähentämään julkista velkaa ja tekemään ylijäämäisiä budjetteja.

Puheenvuorossaan Piisinen korosti, että vasemmisto tai ay-liike ei ole esittänyt minkäänlaista vaihtoehtoa Suomen julkisen talouden tasapainottamiselle hyvinvointivaltion pelastamiseksi.

– Arvoisa oppositio, harhakuvia maalailemalla luodaan turhaa vastakkainasettelua työmarkkinoille.

– Työelämän uudistuksia ei tehdä työntekijän kiusaksi. Ketään ei voida irtisanoa naamataulun perusteella, eikä irtisanominen voi tapahtua ilman sitä edeltäviä varoituksia. Arvoisat kuulijat, yksikään vastuullinen yritys ei irtisano hyvää työntekijää. Ei nyt, eikä tulevaisuudessa!

Perussuomalainen puolue katsoo vastauksessaan oppositiolle, että hyvinvointivaltiomme palvelut kyetään turvaamaan vain, jos julkinen talous on vahva ja mahdollisimman moni osallistuu työllä ja yrittämisellä sen ylläpitämiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)