Verkkouutiset

PS:n Matti Putkosen lista jakaa mielipiteitä – Jussi Niinistö: ”Ei konsultoinut puoluejohtoa”

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Jussi Niinistön mukaan puolueen työmies Matti Putkonen ei keskustellut puoluejohdon kanssa kohutusta listastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten työmiehen Matti Putkosen esittelemä lista ”panettelijoista, solvaajista ja kansankiihottajista” on saanut osakseen arvostelua myös omilta. Turun Sanomien haastattelemista perussuomalaisten piirijohtajista kolmannes tuomitsi listan jyrkästi ja toinen kolmannes toivoi, ettei listojen julkaisemisesta tulisi tapaa. Varsinais-Suomen, Helsingin ja Lapin piirijohtajat puolustivat Putkosen toimintatapaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, puolustusministeri Jussi Niinistö totesi Ylen Ykkösaamussa, ettei hän itse olisi vastaavia listoja laatinut.

– Matti Putkonen on perussuomalaisten työmies, hyvin omapäinen ja omatoiminen.

– Hän ei konsultoinut puoluejohtoa tässä asiassa ja kantaa tietysti tästä asiasta itse vastuun. Puoluejohto toki keskustelee tästä mutta ei hänelle ole vielä ovea näytetty ja tuskin tämänkään takia näytetään, Niinistö sanoi Ylelle.

Putkonen totesi perjantaina myös itse Helsingin Sanomille, ettei konsultoinut ketään listan suhteen, vaan laati sen itse.

– Tein listan, koska kentältä tuli paljon yhteydenottoja ja pyyntöjä, että työmiehen on nyt puututtava siihen, että koko puolue leimataan rasisteiksi ja natseiksi, Putkonen sanoi Helsingin Sanomille.

Putkonen julkaisi keskiviikkona 13 nimen listan henkilöistä, jotka hänen mielestään ovat jatkaneet ”perussuomalaisten panettelua, solvaamista sekä kiihottivat kansalaisia ja mediaa uhkaaviin vihapuheisiin”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)