Verkkouutiset

PS:n jäsenhakemuksia hylätty – Matti Putkonen: Ei liity puheenjohtajakisaan

Perussuomalaisten jäsenhakemusten hylkäämisen on sosiaalisessa mediassa väitetty liittyvän puolueen mahdolliseen tulevaan puheenjohtajakisaan.

Suomen Sisun Lapin piirin päällikkö Tuukka Kuru kertoi keskiviikkona Facebookissa julkisessa päivityksessään perussuomalaisten puoluehallituksen hylänneen tämän hakemuksen puolueen jäseneksi. Viime eduskuntavaaleissa Kuru oli Muutos 2011 -puolueen ehdokkaana. Samoin maahanmuuttokriittisenä blogistina tunnettu Tiina Wiik julkaisi Facebookissa julkisesti kuvakaappauksen perussuomalaisten jäsenpalveluista saamastaan sähköpostiviestistä, jossa kerrotaan, että hänen jäsenhakemuksensa on hylätty.

Perussuomalaisten sääntöjen mukaan puoluehallitus päättää jäsenhakemuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä vapaan harkintansa mukaan. Sekä Kuru että Wiik kertovat Facebook-postauksissaan olevansa europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon kannattajia. Halla-aho on sanonut lähtevänsä todennäköisesti ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi ensi kesäkuussa pidettävässä puoluekokouksessa. Istuva puheenjohtaja Timo Soini ei ole vielä kertonut, asettuuko hän jälleen ehdolle puheenjohtajan tehtävään.

Kuru ja Wiik kertovat Facebook-päivityksissään, että myös muiden halla-aholaisiksi tunnettujen henkilöiden jäsenhakemuksia perussuomalaisiin on hylätty.

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen kiistää Verkkouutisille, että puoluehallitus olisi tarkoituksellisesti hylännyt kymmeniä jäsenhakemuksia puheenjohtajakisaan liittyen.

– Se on ihan täyttä humpuukia, asiaa joka ei perustu mihinkään muuta kuin yritetään taas sotkea asioita, Putkonen sanoo.

Hänen mukaansa jäsenhakemusten hylkäyksiä tulee jatkuvasti ja niiden osuus on aina noin viisi prosenttia riippumatta siitä, onko uusia jäsenhakemuksia tullut kymmeniä tai satoja.

– Tänne pyrkii henkilöitä, jotka ovat toisten puolueiden jäseniä tai muuten eivät täytä niitä kriteereitä, jotka on asetettu. Mitään erityisiä hylkyjä ei ole tehty missään, ei edellisessä puoluehallituksessa, eikä sitä edellisessä eikä viime vuoden puolella, Putkonen sanoo.

Putkosen tietoon ei ole tullut, että hylättyjen joukossa olisi ainakaan perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaita.

Hänen mukaansa puolueen jäsenmääräkehitys on ollut koko ajan positiivinen. Vaikka jäseniä myös lähtee, tilalle tulee mukaan enemmän. Hänen mukaansa 10 000 jäsenen raja ylittyy tänä keväänä tai viimeistään syksyllä. Putkosen mukaan positiivinen jäsenmääräkehitys ei liity tulevaan mahdolliseen puheenjohtajakisaan, vaan kyse on kunnallisvaalien sähköistävästä vaikutuksesta.

Hän kertoo olevansa myös tyytyväinen puolueen ehdokasmäärään kunnallisvaaleissa.

– Kaikki ne tahot, jotka kuvittelevat nyt, että perussuomalaiset saisivat rökäletappion kuntavaaleissa, tulevat katkerasti pettymään. Me saavutamme melko varmasti saman jos ei parempaa tulosta kuin viimeksi, Putkonen sanoo.

Vuoden 2012 kunnallisvaaleissa perussuomalaiset saivat 12,3 prosentin kannatuksen.

Uusimmat
MAINOS