Verkkouutiset

PS arvosteli kokoomuksen esitystä, vaikka esittää itse samaa asiaa

Perussuomalaisten uudessa talousohjelmassa mainitaan ansiosidonnaisen porrastus.
Matti Lepistö
Matti Lepistö
Verkkouutisten toimittaja
Extra

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä päätti torstaina, ettei se lähde mukaan kokoomuksen ja muun opposition välikysymykseen valtion velkaantumisesta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kertoi MTV Uutisilleettä hänen puolueensa on kokoomuksen kanssa samaa mieltä valtion velkaantumisen taittamisen välttämättömyydestä ja menojen säästötarpeesta, mutta kokoomuksen esittämät keinot eivät kelpaa.

Tavio nosti haastattelussa esille ansiosidonnaisen työttömyysturvan.

– Kokoomus esittää työllistämistoimena muun muassa muutoksia ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan, jota me emme kannata, hän kertoi MTV:lle.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan lausunto ansiosidonnaisesta näyttää olevan ristiriidassa hänen puolueensa 9. tammikuuta 2023 julkaiseman talouspoliittisen ohjelman kanssa. Siinä perussuomalaiset kertoo, että ””ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamisen on oltava vaihtoehto”.

Puolue perustelee mahdollista muutosta näin:

– Ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastaminen on myös yksi mahdollinen keino kannustaa työnhakuun nykyistä aktiivisemmin, koska tutkimustiedon mukaan työllistymispiikki havaitaan ansiosidonnaisen kauden loppupuolella. Tämä tarpeellinen uudistus on pyrittävä toteuttamaan työmarkkinaosapuolten kanssa sopien, perussuomalaisten ohjelmassa lukee.

Tviittiketjussaan Tavio perusteli välikysymyksen ulkopuolelle jättäytymistä myös sillä, että perussuomalaisilla ja kokoomuksilla on erilaiset näkemykset EU-politiikasta, ilmastotoimista ja maahanmuutosta.