Verkkouutiset

Mainos Pietarissa viime syksynä, joka julisti "kunniaa Venäjän sankareille". AFP / LEHTIKUVA / OLGA MALTSEVA

Propagandistit saivat Kremliltä uudet ohjeet – tästä he eivät saa puhua

Uudesta mobilisaatiosta ei pidä hiiskua, ohjeistaa Venäjän johto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallintoa myötäilevä media Venäjällä on saanut Kremlistä uudet ohjeet. Tällä kertaa ohje sisältää kiireellisen pyynnön puhua niin vähän kuin mahdollista huhuista, jotka koskevat uutta joukkojen liikekannallepanoa.

Kaksi valtionmedian työntekijää on jakanut saamansa muistion Meduzan kanssa.

Syyskuun alussa venäläisissä viestikanavissa ja sosiaalisessa mediassa alkoi levitä pelko siitä, että tulossa on uusia pakkovärväyksiä sotaan.

Pelkoa lisäsi väärennetty kuva mobilisaatiokäskystä, jonka olisi allekirjoittanut puolustusministeri Sergei Shoigu.

Medialähteen mukaan propagandakoneistoa on ohjeistettu pidättäytymään asian kommentoinnista. Syy keskustelun tukahduttamiseen on hänen mielestään selvä.

– Kaikki tietävät, että jos hallitus kieltää, että jokin asia tapahtuisi, se on todellakin tapahtumassa, hän kuvaa ilmapiiriä Venäjällä.

Esimerkiksi vuosi sitten Venäjän puolustusministeriön tiedottaja kiisti liikekannallepanon vain päiviä ennen kuin se julistettiin virallisesti.

Kreml suosittaa, että median tulisi nyt keskittyä käsittelemään vapaaehtoista pestautumista armeijaan.

Valtionmedian lähde kertoo, että mikäli tiedotusvälineellä on riittävän hyvät suhteet Kremliin, se voi olla piittaamatta suosituksista, muille ne ovat käsky. Lähteet kuitenkin korostavat Meduzalle, että heillä ei ole mitään varmaa tietoa mahdollisesta liikekannallepanosta.

Meduza arvioi, että uusilla ohjeilla Venäjän hallinto haluaa tyynnytellä ilmapiiriä kaikenlaisesta levottomuudesta ensi vuoden presidentinvaalien alla, jossa tavoitteena on Vladimir Putinin uudelleenvalinta ”äänivyöryllä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)