Verkkouutiset

Kreml Moskovassa. / LEHTIKUVA / AFP / ALEXANDER NEMENOV

Professori: Wagner-johtaja nosti esiin Vladimir Putinin pahimman pelon

Sergei Radtshenkon mukaan Kremlin kulisseissa käydään todellista valtataistelua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Johns Hopkins -yliopiston kansainvälisten suhteiden professori Sergei Radtshenko kommentoi Twitterissä Venäjän Wagner-joukkojen johtajan Jevgeni Prigozhinin antamaa suorasanaista haastattelua, joka julkaistiin Kreml-mielisen aktivistin Konstantin Dolgovin Telegram-kanavalla.

– Hänen (Prigozhinin) toistuvat viittauksensa mahdolliseen vallankumoukseen (mitä presidentti Vladimir Putin tunnetusti pelkää epätoivoisesti) kielii siitä, että Prigozhin ei hyväksytä lausuntojaan Kremlillä, Radtshenko toteaa.

Hänen mielestään Wagner-johtaja kuitenkin todennäköisesti koordinoi viestintäänsä jonkin tahon kanssa.

Prigozhinin katsotaan voivan puhua Ukrainasta ja Venäjän hyökkäyssodasta asioita, joiden sanominen ääneen ei ole muuten Venäjällä mahdollista.

– Prigozhinin jatkuva selviytyminen on osoitus todellisesta valtataistelusta kulissien takana, hyvin todennäköisesti asevoimien ja puolustusministeriön sisällä. Jokin taho selvästi suojelee Prigozhinia. Se, mikä Putinin rooli on tässä kokonaisuudessa, ei ole selvää, Radtshenko sanoo.

Hän korostaa, että Prigozhin ei arvostele Putinia suoraan (ja ilmaisee jopa kuuliaisuutensa presidenttiä kohtaan), mutta kritisoi ja halveksii sekä presidentinhallintoa että sodanjohtoa.

Prigozhin on jo pitkään arvostellut kovin sanoin Venäjän sodanjohtoa, varsinkin puolustusministeri Sergei Shoigua ja asevoimien yleisesikuntapäällikkö Valeri Gerasimovia. Prigozhin vaikutti hiljattain haukkuneen räikeästi myös Putinia videoviestissään.

LUE MYÖS:
Professori: Vladimir Putinin on pakko toimia – heikkouden signaali voi romauttaa järjestelmän

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)