Verkkouutiset

Itärajan turismi on herättänyt keskustelua Ukrainan sodan myötä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Professori Talsalle: Maahantulon ehtoja voitaisiin kiristää Venäjältä

Matkailun avulla ei sotaa asiantuntijan mukaan saada päätökseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisten ostosturismi Suomeen on herättänyt keskustelua sen jälkeen, kun Venäjä poisti koronapandemian takia asetetut matkustusrajoitukset viime viikolla. Venäläisten matkailu on ennen pandemiaa ja Ukrainan sotaa ollut merkittävä tulonlähde Itä-Suomen matkailualalle.

Nyt Ukrainan Suomen-lähettiläs Olga Dibrova on julkisesti paheksunut venäläisten suuntaamista Suomeen, ja esimerkiksi Viro on  keskeyttänyt viisumien myöntämisen venäläisille Ukrainan sodan takia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Itä-Suomen yliopiston matkailuliiketoiminnan professori Juho Pesosen mukaan myös Suomessa voitaisiin harkita samaa. Pesonen kommentoi asiaa Taloussanomien haastattelussa.

– Kyllähän se ainakin ajattelemisen aihetta teettää, hän sanoo venäläisten maahantulon kiristämisestä.

– Ostavatko venäläiset elektroniikkakaupat tyhjiksi droneista ja lähettävät ne rintamalle? Voiko Suomen matkailun kautta kiertää joitakin pakotteita? Nämä ovat isoja kysymyksiä.

Kysymys on kuitenkin monitahoinen, sillä vastakkain ovat taloudelliset hyödyt ja eettiset kysymykset, professori toteaa.

– Euroopassa oli tämä ajattelumalli, että matkailu on tärkeä tapa sitoa kansakunnat yhteen ja näyttää omaa elämäntapaamme. Mutta me näemme, että sillä ei ole juurikaan ollut vaikutusta, Pesonen sanoo.

Matkailun avulla Ukrainan sota tuskin saadaan loppumaan, sillä harva venäläinen kuitenkaan tarkistaa mielipidettään sodasta Suomessa matkustettuaan, Pesonen epäilee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)