Verkkouutiset

Tasavallan presidentti Alexander Stubb kansalaistapaamisessaan Joensuun torilla 27. maaliskuuta 2024. Presidentti on ensimmäisellä maakuntamatkallaan Pohjois-Karjalassa. / LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Presidentti Alexander Stubb vieraili Joensuussa, sai viemisiksi karjalanpiirakoita

Vierailulla olivat esillä erityisesti Itä-Suomen tilanne ja Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset rajakuntiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Alexander Stubb ja rouva Suzanne Innes-Stubb vierailivat ensimmäisellä kotimaanmatkallaan Joensuussa ja Niiralan raja-asemalla.

Vierailulla Joensuussa olivat esillä erityisesti Itä-Suomen tilanne ja Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset rajakuntiin. Itä-Suomella on erityisasema EU:n ja Naton itärajana. Myös seudun yritystoiminta ja matkailu puhuttivat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Maailmantilanne vaikuttaa meihin nyt monella tavalla, mutta halusimme tuoda presidentille myös positiivisia uutisia idästä. Joensuu kasvaa ja kansainvälistyy kovaa tahtia, kertoo vierailusta Joensuun kaupunginjohtaja Jere Penttilä.

Joensuun väkiluku ylitti viime vuonna 78 000 asukasta. Kaupungissa on yli 20 000 opiskelijaa ja kaupunkiin muutti viime vuonna yli 1000 uutta asukasta Suomen ulkopuolelta.

Elinkeinoelämän keskusliitto ehdotti tiistaina, että kuudesta Itä-Suomen maakunnasta tehtäisiin erityistalousalue. Nämä olisivat Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Kainuu, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo.

Marraskuussa Kuopio, Kouvola, Kajaani, Joensuu, Lappeenranta ja Mikkeli vaativat valtiolta ohjelmasuunnittelua Itä-Suomen elinvoiman vahvistamiseksi. Kaupungit esittivät, että ne olisivat mukana valtioneuvoston kanslian johtamassa valmistelussa, jonka tulisi alkaa vielä tämän vuoden aikana.

Vierailua seuranneen Yleisradion mukaan presidentti Stubb haastettiin Joensuun torilla maratonille, mutta hän vastasi olevansa liian vanha. Seuraavalla matkallaan Pohjois-Karjalaan Stubb toivoi pääsevänsä pesäpallostadionille ja luontoon. Presidenttiparille lahjoitettiin kotiin viemiseksi karjalanpiirakoita.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)