Verkkouutiset

Polttomoottoriautot kieltoon – näin SDP sanatarkasti haluaa

Puolueen ilmasto-ohjelmassa halutaan aikataulu kieltämiselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaalidemokraattinen puolue julkisti perjantaiaamuna 18. tammikuuta 2019 ilmasto-ohjelman. Verkkouutiset uutisoi asiasta tuolloin tuoreeltaan tässä.

SDP:n ohjelman autoja koskevasta osuudesta on sen jälkeen noussut suuri kohu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Puolueen Facebook-sivuilla puhutaan siitä, mitä todella on sanottu ja mitä ei. SDP:n puoluehallituksen jäsen Matias Mäkynen sanoo, että ”kysymys on aikataulusta uusien polttomoottoriautojen kieltämisestä, mikä on täysin eri asia kuin polttomoottoriautojen kieltäminen ensi kaudella”. SDP:n kansanedustaja Sirpa Paatero korostaa, että ”ilmasto-ohjelma puhuu nimenomaan vain uusista autoista”.

SDP:n ilmasto-ohjelmassa todetaan sanatarkasti näin: ”Seuraavalla hallituskaudella tulee laatia aikataulu uusien polttomoottoriautojen kieltämiseksi henkilöliikenteessä ja biopolttoaineisiin siirtymiseksi raskaassa liikenteessä”.

Laajempi sanatarkka sitaatti samasta SDP:n ilmasto-ohjelman kohdasta kuuluu: ”Vähä- ja nollapäästöisten autojen määrän lisäämiseksi tarvitaan selkeät tavoitteet. KAISU-suunnitelman 250 000 auton tavoite vuonna 2030 on riittämätön. SDP tukee Smart Energy Transition hankkeessa esitettyä 750 000 vähä- tai nollapäästöisen auton tavoitetta vuodelle 2030. Seuraavalla hallituskaudella tulee laatia aikataulu uusien poltto-moottoriautojen kieltämiseksi henkilöliikenteessä ja biopolttoaineisiin siirtymiseksi raskaassa liikenteessä. Lisäksi on otettava käyttöön riittävät taloudelliset ohjauskeinot sähköautokannan kasvattamiseksi ja panostettava latausinfrastruktuurin kehittämiseen”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)