Verkkouutiset

Kuvassa poliisin takavarikoima väärennetty Koskenkorva-pullo. Kuva: Poliisi

Poliisi takavarikoi väärennettyä Koskenkorvaa – voi olla vaarallista

Pulloja on voitu levittää eri puolilla Suomea.

Poliisi tiedottaa takavarikoineensa useita satoja pulloja väärennettyä Koskenkorva-viinaa, jota epäillään levitetyn laittomasti.

Rikosepäilyn jäljille päästiin, kun Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipartio löysi Keski-Suomessa pysäyttämästään ajoneuvosta suuren erän Koskenkorva-viinapulloja. Poliisi takavarikoi kyseisiä pulloja useita satoja.

Pullot osoittautuivat tutkimuksissa väärennetyiksi. Pullojen sisältämän alkoholin todettiin sisältävän epäpuhtauksia, minkä vuoksi tuotteen turvallisuudesta ei voida olla varmoja.

Asiaa tutkitaan törkeänä alkoholirikoksena Sisä-Suomen poliisilaitoksella ja teollisoikeusrikoksena Keskusrikospoliisissa.

Väärennettyjä pulloja ei ole ollut myynnissä esimerkiksi Alkon myymälöissä, vaan niitä epäillään kaupattavan laittomasti. Poliisi epäilee, että katukauppaan ja muuhun laittomaan levitykseen on päätynyt jo useita satoja pulloja.

Pulloja on voitu levittää eri puolilla Suomea.

– Väärennettyä Koskenkorva-viinaa epäillään levitetyn ainakin Keski-Suomen alueella, josta pulloja on takavarikoitu pysäytetyn ajoneuvon lisäksi toisestakin paikasta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari Rutanen Sisä-Suomen poliisilaitokselta tiedotteessa.

Väärennetyt tuotteet jäljittelevät ulkonäöltään PET-muovisia 50 senttilitran Koskenkorva Viina -pulloja.

Poliisin tiedossa olevat, laittomaan levitykseen päätyneet väärennetyt pullot tunnistaa poliisin mukaan hopeanharmaasta korkista ja siitä, että etiketissä ei ole panttimerkintöjä.

Aidon Koskenkorva-viinapullon tunnistaa muun muassa siitä, että pullossa on beigen värinen korkki ja pullon pohjassa lukee ”Altia”. Lisäksi Suomessa myytävissä pulloissa on panttimerkinnät.

Väärennettyjä alkoholituotteita ei ole suositeltavaa juoda.

– Tuoteväärennöksissä on riskitekijöitä, koska tuotteen sisältö on suurella todennäköisyydellä jotain muuta kuin mitä etiketissä lukee. Tässäkään tapauksessa ei voida olla varmoja siitä, että väärennettyjen pullojen sisältö olisi turvallista juotavaksi. Alkoholin ostaminen pimeiltä markkinoilta on aina riski, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Rekola Keskusrikospoliisista.

Sisä-Suomen poliisilaitos ottaa vastaan vihjeitä liittyen väärennettyjen Koskenkorva-viinapullojen levittämiseen.

Vihjeet pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen [email protected] Viestin otsikoksi pyydetään kirjoittamaan Koskenkorva.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS