Verkkouutiset

Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA:n julkaisemassa kuvassa mitattiin asukkaiden lämpöä Pjongjangissa 17. toukokuuta.. (Photo by KCNA VIA KNS / AFP) /. / - LEHTIKUVA / AFP

Pohjois-Korea taistelee koronaa vastaan teellä ja suolalla

Pohjois-Korea ja sen rokottamaton kanssa kamppailevat koronaa vastaan ilman viruslääkkeitä.

Pohjois-Koreaa yritti vuoden alussa välttää koronapandemian eristäytymällä vielä entisestään, mutta se ei ole auttanut. Pohjois-Korea on myös kieltäytynyt kaikesta ulkomaista lääkeavusta. Valtiontelevisio suosittaa perinteistä lääkintää tautiin, jota se nimittää yksinkertaisesti kuumeeksi, kertoo BBC.

Vakavasti sairaita puoluelehti Rodong Simnun suositteli juomaan kuumia juomia, kuten inkivääri- tai kuusamateetä tai pajunlehtijuomaa. Inkivääri ja pajunlehdet vähentävät turvotusta ja lievittävät kipua.

Televisio on myös esitellyt suolavesikurlausta aamuin ja illoin. Maan tietotoimisto kertoo, että ”tuhansia tonneja suolaa” on lähetetty pääkaupunki Pjongjangiin ”antiseptisenä ratkaisuna”.

Lisäksi televisio on suositellut pohjoiskorealaisille kipulääkkeitä, kuten ibuprofeenia tai parasetamolia sekä antibiootteja, kuten amoksilliinia, vaikka antiobiootti ei tehoa viruksiin. Pohjois-Korelta puuttuvat muualla maailmassa koronaa vastaan käytettävät antiviraaliset eli virusten lisääntymistä ehkäisevät lääkkeet, kuten paxlovid, molnupiraviiri ja remdesiviiri.

Pohjois-Korea on myös kieltäytynyt rokotteista. Kiina tarjosi COVAX-ohjelman puitteissa kolme miljoonaa kiinalaisvalmisteista rokoteannosta, mutta maa kieltäytyi siitäkin. Etelä-Korean tarjoukseen taas ei vastattu lainkaan.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS