Verkkouutiset

Työväenpuolueen järjestämä massatapahtuma uuden viisivuotissuunnitelman kunniaksi Pjongjangissa 5. tammikuuta. / LEHTIKUVA / AFP / KIM WON JIN

Pohjois-Korea hehkuttaa suurta voittoa koronasta

Maan talousnäkymien arvioidaan pysyvän synkkinä hallinnon propagandasta huolimatta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea väittää saavuttaneensa ”suuren epidemian vastaisen voiton” ja keskittyvänsä maan taloustuotannon palauttamiseen pandemiaa edeltäneelle tasolle.

Sulkeutuneen kommunistidiktatuurin KCNA-valtionmedia kertoi parlamentin keskustelleen talouskysymyksistä kuluvalla viikolla pidetyssä istunnossa. Maan itsevaltainen johtaja Kim Jong-un ei osallistunut istuntoon.

Etelä-Korean keskuspankin arvioiden mukaan Pohjois-Korean talous on kutistunut jo kaksi vuotta peräkkäin pandemian aikaisten rajoitusten ja kansainvälisten pakotteiden vuoksi. Pohjois-Korea sulki rajansa koronapandemian alussa ja väitti pitkään estäneensä viruksen leviämisen maahan.

Jännitteet Korean niemimaalla ovat viime aikoina lisääntyneet muun muassa Pohjois-Korean suunnitteleman ydinasekokeen seurauksena.

Pohjois-Korea lähetti joulukuussa rajan yli viisi lennokkia, joista yksi lensi Soulin pohjoisosaan ennen kääntymistään takaisin. BBC:n mukaan Etelä-Korea hälytti ilmaan hävittäjäkoneita ja helikoptereita, jotka ampuivat noin 100 ammusta kohti lennokkeja. Maan asevoimat pahoitteli myöhemmin puutteellista reagointiaan.

Asiantuntijat ennakoivat Pohjois-Korean pystyvän lisäämään kaupankäyntiä Kiinan ja mahdollisesti Venäjän kanssa, mutta maan talousnäkymät pysyvät synkkinä. Todellista tilannetta on vaikea arvioida tiukan mediakontrollin vuoksi.

– Pohjois-Koreassa on aina puutetta ja vaikeuksia, ja vaikka tällä hetkellä ei ole näyttöä laajasta nälänhädästä, niin keskivertoihmisen tilanne on huomattavasti vaikeampi kuin pandemian alussa, North Korean Economy Watch -sivuston asiantuntija Benjamin Katzeff Silberstein sanoo Al Jazeeralle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)