Verkkouutiset

Viranomaisten aitoja Moskovassa torstaina. AFP / LEHTIKUVA / OLGA MALTSEVA

Pidätysautojen jono videolla, Internetiä rajoitetaan – Näin Moskova iskee Aleksi Navalnyin hautajaisiin

Viranomaiset pyrkivät mitä ilmeisimmin pelottelemaan hautajaisvieraita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vankeudessa kuollut venäläinen oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyi haudataan tänään Moskovassa. Viranomaisten on pelätty puuttuvan hautajaisiin ja niiden aikana mahdollisesti tapahtuviin mielenilmauksiin kovalla kädellä.

Hautajaiset järjestetään Moskovan Marjinon alueella, missä Navalnyi aikanaan asui. Poliisi on aidannut reitin Marjinon metroasemalta Borisovin hautausmaalle ja hautajaiskirkon luo on tuotu suuri määrä poliisin pidätysautoja. Sellaisiin on tavallisesti koottu esimerkiksi mielenosoituksissa kiinni otettuja henkilöitä.

Esimerkiksi oppositiomedia Mediazona on julkaissut alla näkyvän videon, jolla näkyy pidätysautojen jono matkalla hautausmaan luo. Toisella alta löytyvällä videolla näytetään valtava määrä aitoja, joilla viranomaiset rajaavat reitin kirkolta hautausmaalle.

Mediazonan mukaan viranomaiset vaikuttavat myös pyrkivän rajoittamaan Internetin käyttöä kirkon lähellä. Insider kertoi jo aiemmin, että kirkolle on tuotu viestijärjestelmä, joka on varattu vain viranomaisten käyttöön.

Toimittajan kysymykseen tavan kansalaisten mobiililaitteiden käytön rajoittamisesta vastattiin kylmäävästi.

– Se riippuu teistä, poliisin kerrotaan todenneen.

Moskovan toimilla pyritään mitä ilmeisimmin pelottelemaan ihmisiä olemaan osallistumatta hautajaisiin sekä rajoittamaan hautajaisista sosiaalisessa mediassa jaettavia sisältöjä. Kreml iski jo aiemmin kovalla kädellä Navalnyin muistotilaisuuksiin. Monia oppositiovaikuttajan muistolle kukkia jättäneitä venäläisiä on pidätetty.

LUE MYÖS:
Hurja väite Aleksei Navalnyistä: Tämän takia Vladimir Putin määräsi hänen kuolemansa juuri nyt

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)