Verkkouutiset

Maahanmuuttoviraston Helsingin palvelupiste. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Pia Kauma: Kansalaisuutta ei kuulukaan saada liian helposti

Hallitus aikoo tiukentaa kansalaisuusvaatimuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitusohjelman mukaan kansalaisuuden saamisen ehtoja kiristetään tällä hallituskaudella. Sisäministeriö on käynnistänyt kansalaisuuslain uudistamisen.

– Suomen kansalaisuuden saamisen asumisaika tiukkenee viidestä kahdeksaan vuoteen, kuten Virossa, Norjassa ja Saksassa. Myös kielivaatimuksia tiukennetaan, ja otetaan käyttöön kansalaisuuskoe. Tämä on hyvä. Kansalaisuutta ei kuulukaan saada liian helposti, kirjoittaa kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Pia Kauma viestipalvelu X:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kansanedustaja pitää hyvänä asiana, että jatkossa kielitaidon vaatimustaso määritellään nykyistä tarkemmin.

– Esimerkiksi kielivaatimusten löperyys on johtanut siihen, että useat vuosikausia Suomessa asuneet käyttävät edelleen veronmaksajien kustantamia, kalliita tulkkipalveluita, vaikka itse kieltä opiskelemalla voisivat pärjätä peruspalveluissa ja yhteiskunnassa selvästi paremmin, Kauma kirjoittaa.

Oppositio on arvostellut hallituksen suunnitelmia tiukentaa kansalaisuuden saamisen ehtoja.

– Väite, että kansalaisuusvaatimusten tiukentaminen heikentäisi mahdollisuuksia saada työvoimaa ulkomailta ei päde. Verrokkimaissa on pitkälti samat ehdot, ja jo oleskelulupa tuo meillä yleensä pääsyn esimerkiksi asumisperusteisen sosiaaliturvan piiriin. Näin ei ole muualla, Kauma korjaa väitteitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)