Verkkouutiset

Vartiuksen raja-asema. LEHTIKUVA / MISKA PUUMALA

Petteri Orpo rajan tilanteesta: Lisätoimia valmistellaan

Pääministerin mukaan päätöksiä voidaan tehdä nopeasti, jos Venäjän toiminta ei muutu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan hallitus valmistelee lisätoimia siltä varalta, että tilanne itärajalla kehittyy yhä huonompaan suuntaan.

– Meillä on korkea valmius tehdä lisää päätöksiä lähitulevaisuudessa, Orpo sanoi Vartiuksen raja-asemalla Kuhmossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Viime viikolla Kaakkois-Suomen raja-asemat suljettiin kokonaan ja turvapaikanhaku keskitettiin Vartiuksen ja Sallan raja-asemille. Nyt Venäjä päästää ilman matkustusasiakirjoja liikkuvia turvapaikanhakijoita näillä raja-asemille.

– Näyttää sitä, että ilmiö jatkuu nyt täällä. Haluan vakuuttaa sen, että seuraamme tilannetta hallituksen toimesta erittäin tiiviisti, ja ennen kaikkea meidän viranomaiset ovat tilanteen päällä ja seuraavat tilannetta, Orpo sanoi.

– Meillä on paljon ja yhä enemmän viitteitä siitä, että tämä toiminta on järjestettyä ja avustettua.

– Tätä emme hyväksy, että toimitaan näin. Tarvittaessa teemme lisää toimia.

Pääministeri ei avannut tarkemmin, millaisia toimia hallitus valmistelee. Niitä voi kuitenkin tulla nopeallakin aikataululla.

– Viesti on selvä Venäjälle, ja niille kolmannen maiden kansalaisille, jotka suunnittelevat Suomeen pyrkimistä, että emme salli tätä toimintaa ja haluamme saada tämän poikki, Orpo sanoi.

– Olisi parasta kaikille ja myös Venäjälle, että tilanne saataisiin palautettua sille tasolle, missä se oli ennen näitä rajoituksia. Esimerkiksi tänään on diplomaattisia kanavia pitkin keskusteltu, mutta tässä ei ole päästy eteenpäin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)