Verkkouutiset

Hallituksen muodostaja, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo päivän neuvotteluista Säätytalolla Helsingissä 25. toukokuuta 2023. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Petteri Orpo: Neuvotteluissa ollaan kriittisessä vaiheessa

Hallituksen muodostajan mukaan ratkaisut ovat löydettävissä.

Hallituksen muodostajan Petteri Orpon (kok.) mukaan hallitusneuvotteluissa ollaan tällä hetkellä hyvin kriittisessä vaiheessa.

– Ratkaisut ovat löydettävissä ja hallitus muodostuu. Paljon on vielä kuitenkin tehtävää ja vielä on vaikeita asioita ratkottavana, Orpo sanoi Säätytalolla torstaina.

Hänen mukaansa neuvotteluissa ilmasto- ja energiakysymyksissä on päästy hyvin eteenpäin. Maahanmuuttopöydässä sen sijaan on vielä paljon ratkaistavaa.

– Sen takia päätimme antaa lisäaikaa (perjantaihin). Usko siihen on, että asiat ovat ratkaistavissa, Orpo sanoi.

Orpon mukaan tärkeää ei ole se, kauanko neuvottelut kestävät, vaan se että syntyy luja hallitus.

– Se ottaa oman aikansa. Jos nähdään, että ratkaisu on löydettävissä, niin lisäaikaa kannattaa antaa. Esimerkiksi maahanmuuttoryhmä pyysi lisäaikaa neuvotteluihin.

– Minun viestini on niin tänne talon sisälle kuin ulos, että nämä kysymykset ovat ratkaistavissa, Orpo sanoi.

Säätytalolla Orpo korosti, että tulevalla hallituksella tulee olemaan paljon isoja asioita ratkaistavana. Hän nosti esiin myös Euroopassa käynnissä olevan sodan, sosiaali- ja terveyspalvelujen kriisiytymisen sekä Suomen julkisen talouden velkakriisin.

Hallitusneuvotteluihin osallistuvat kokoomus, PS, kristillisdemokraatit ja RKP.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)