Verkkouutiset

Hallituksen muodostaja, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Petteri Orpo kehitysyhteistyöstä: Veronmaksajien rahoille mahdollisimman suuri hyöty

Hallituksen muodostajan mukaan yksityiskohdat ovat kuitenkin vielä auki.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen muodostaja Petteri Orpon (kok.) mukaan myös kehitysyhteistyöhön liittyvät yksityiskohdat ovat edelleen esillä hallitusneuvoitteluissa. Hän sanoo sen kuitenkin olevan selvää, että kehitysyhteistyöhön käytetään jatkossakin runsaasti valtion resursseja. Orpo kertoi asiasta tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa.

– Me olemme näistä kehitysyhteistyörahoista käynyt keskustelua puheenjohtajapöydässä ja voin sen verran avata, että me haluamme vielä lisää yksityiskohtaista tietoa ja selvittämistä sen pohjalle, että voidaan sitten aikanaan tehdä päätöksiä, Orpo toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Petteri Orpo sanoo kaikkien hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden ymmärtävän, että kun julkisista menoista säästetään, on olemassa tiettyjä pakollisia menoeriä. Tässä hengessä myös kehitysyhteistyötä hänen mukaansa katsotaan.

– Kohdentaminen ja taso ovat ne mihin haetaan ratkaisuja.

Orpo kuitenkin painottaa, ettei nykyisenmuotoista kehitysyhteistyötä olla lopettamassa.

– Kehitysyhteistyöhön käytetään jatkossakin kuitenkin paljonkin rahaa, mutta se mihin kokonaissumma asettuu on neuvottelukysymys.

Hallituksen muodostaja haluaa, että varoja käytetään jatkossa Suomen ulkopolitiikan kannalta parhaaseen mahdolliseen suuntaan. Hän peräänkuuluttaa myös tehokkuutta. Orpon mukaan suomalaisten veronmaksajien rahoille pitää saada mahdollisimman suuri hyöty.

Hän nostaa esiin humanitaarisen kriisiavun.

– Esimerkiksi Syyrian sodan pakolaisleireille tai vaikkapa Turkin maanjäristyksen nopeaan auttamiseen. Tämän tyyppiseen meillä pitää olla liikkumavaraa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)