Verkkouutiset

Punainen tori Moskovassa Venäjällä. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Pekka Toveri: Vladimir Putinia ei tulla muistamaan suurena valloittajana

Kansanedustajan mukaan hyökkäyssota Ukrainassa on heikentänyt Venäjän asemaa huomattavasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putinin pyrkimys nostaa itsensä Tsaari Pietari Suuren kaltaiseksi hahmoksi Venäjän historiankirjoissa on tuomittu epäonnistumaan, arvioi kokoomuksen kansanedustaja ja kenraalimajuri evp Pekka Toveri.

– Putin haluaa nähdä itsensä suurena valloittajana ja hallitsijana kuten tsaari Pietari Suuri.
Nyt hän on kuitenkin onnistunut saamaan Suomen ja Ruotsin liittymään Natoon samaan aikaan kun hänen armeijansa kalusto tuhoutuu Ukrainassa, hänen Mustanmeren laivastostaan on tulossa sukellusvenelaivasto eikä hänen ilmavoimiensa toiminta ole kovinkaan hyvää, Toveri kirjoittaa X:ssä.

– Putin tullaan ehdottomasti muistamaan Venäjän historiassa. Mutta ei välttämättä hänen haluamallaan tavalla, hän kirjoittaa.

Venäjän geostrateginen asema Itämeren ja Mustanmeren alueilla on Toverin mukaan huonontunut merkittävästi Putinin aloitettua hyökkäys Ukrainaan. Hän arvioi, että Venäjän vaikutusvalta alueella on alhaisimmillaan sitten Pietari Suuren aikojen.

[Valeri] Gerasimovin ja muiden venäläisten kenraalien täytyy vain kärsiä ja purra huulta, jotta he eivät sanoisi ääneen, mitä he todella ajattelevat tästä ”strategisesta nerosta”, Toveri kommentoi Putinin strategisia taitoja.

Venäjän tsaari Pietari Suuren aikana 1700-luvun alussa Venäjästä tuli suurvalta. Hänen valtakaudellaan Venäjä liitti itseensä laajoja alueita ja vahvisti asemaansa merialueilla.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)