Verkkouutiset

Maissia lastataan laivaan Romanian Constantassa Mustallamerellä. Sataman merkitys viennille on kasvanut Venäjän iskettyä Ukrainaan. LEHTIKUVA / AFP Daniel Mihailescu

Pekka Toveri tyrmää Kremlin puheet: Ei kannata neuvotella terroristien kanssa

Venäjä kiristää länsimaita Ukrainan viljalla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi eilen olevansa valmis päästämään Ukrainan satamiin saarretut viljakuljetukset liikkeelle, mutta vaati länsimaita luopumaan myös maataloustuotteita ja lannoitteita koskevista Venäjä-pakotteista. Putin puhui Ranskan presidentti Emmanuel Macronin ja Saksan liittokansleri Olaf Scholzin kanssa.

Pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri (evp.) Pekka Toveri tyrmää ajatuksen tällaisista neuvotteluista Venäjän kanssa.

– Ei kannata neuvotella terroristien kanssa, Toveri toteaa Twitterissä.

– Ainoa oikea ratkaisu on lähettää USA:n 6. Laivasto vahvennettuna liittolaisten yksiköillä saattamaan viljalaivat ja samalla pidättämään ne venäläiset laivat jotka kuljettavat varastettua ukrainalaisia viljaa, hän jatkaa.

Ajatus neuvotteluista on kerännyt johtajien puhelun jälkeen runsaasti kritiikkiä. Vladimir Putinin arvostelija ja venäläinen oppositiovaikuttaja Mihail Hodorkovski summasi tilanteen hämmästellen Twitterissä.

– Putin varasti (1.) osan Ukrainan alueesta. Tähän vastattiin pakotteilla. Päästäkseen niistä eroon, hän (2.) varasti lisää, tappaen samalla tuhansia ihmisiä. Taas tuli pakotteita. Sitten hän (3.) varasti kaiken viljan, sulki satamat ja uhkasi aiheuttaa nälänhädän, vaatien, että pakotteista luovutaan. Ymmärsinkö tämän nyt oikein?, Hodorkovski kirjoitti.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS